Общо 153 нежелани реакции след поставяне на ваксина са докладвани

...
Общо 153 нежелани реакции след поставяне на ваксина са докладвани
Коментари Харесай

След 29 000 ваксинации срещу коронавирус с ваксината на AstraZeneca, само 1 алергична реакция

Общо 153 нежелани реакции след слагане на ваксина са докладвани през последните 3 дни, откогато стартира всеобщата имунизация против ковид. Припомняме, че са имунизирани малко над 29 000 души - с оксфордската ваксина (на AstraZeneca).
Масово страничните реакции са повдигане на температура, известна отмалялост и болки в ставите, както и болежка на мястото на убождането. Има обаче и 1 алергична реакция - тя е овладяна мигновено в лекарския кабинет, където е сложена имунизацията, разясни националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представен от Българска национална телевизия.
 И във ВМА имунизират против ковид, персонално ген. Мутафчийски се включи и слага ваксини (ВИДЕО) И във ВМА имунизират против ковид, персонално ген. Мутафчийски се включи и слага ваксини (ВИДЕО)
Във Военно-медицинска академия (ВМА) стартира имунизация против ковид (COVID-19) на актьори и работещи в театрите в София. Лично д...
Нормално е да вдигнете температура, да имате лек фибрилитет след имунизация - това демонстрира, че тялото реагира и създава антитела, разясни Кунчев.
След слагане на ваксина НЕ МОЖЕ да има позитивен резултат на PCR тест. Ако подобен има, значи е станало заразяване с COVID-19, само че това не е от имунизацията, разясни доктор Христиана Бацелова, епидемиолог, работещ в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив и отговаряща за процеса по имунизация там.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР