Общо 141 мигранти от Африка бяха спасени от импровизирани лодки

...
Общо 141 мигранти от Африка бяха спасени от импровизирани лодки
Коментари Харесай

Над 140 мигранти са спасени за ден край бреговете на Испания

Общо 141 мигранти от Африка бяха избавени от спонтанни лодки в морето сред Испания и Мароко, заяви испанската морска избавителна работа, представена от Агенция Франс прес.

 © БГНЕС
Две лодки, пренасящи 86 души, едната от които е почнала да потъва, са били открити в Алборанско море, правата на Средиземно море сред двете страни, сподели представител на службата. Някои от хората към този момент са били във водата при идването на спасителите, само че всички са избавени, сподели той, добавяйки, че измежду 86-те са 14 дами и три деца.

В Гибралтарския проток, избавителните лодки са избавили трима мъже в каяк, а други 52 души - в това число 14 дами са извадени от в лодка.

Около 11 000 имигранти са пристигнали в Испания по море от началото на годината, а 203 души са починали в опит да преминат от северна Африка, съгласно последните данни на Международната организация по миграция, оповестена в сряда. За същия интервал в Средиземно море като цяло 682 души са починали или са изчезнали, пробвайки се да преминат от северна Африка, до момента в който 31 600 имигранти са стигнали до Европа, съгласно Международната организация по миграция.

След като Централният средиземноморски маршрут секна, трафикът на мигранти през Средиземно море се насочи към крайбрежията на Испания и на Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР