Общо 1404 са свободните места в столичните учелища. На втория

...
Общо 1404 са свободните места в столичните учелища. На втория
Коментари Харесай

1404 са свободните места в столичните училища

Общо 1404 са свободните места в столичните учелища. На втория стадий се класираха 5010 възпитаници. Те наложително би трябвало да се запишат сред 20 и 24 юли, другояче ще изгубят мястото си.
968 деца обаче и в този момент не съумяха да се класират, за тях остава третото класиране. Свободните места за него ще бъдат оповестени на 25 юли.
Софийската математическа гимназия остава учебното заведение с най-голям бал - 482,  демонстрира второто класиране за елитните гимназии в София. Следват Технологичното учебно заведение " Електронни системи ", 91-а немска, 164-а испанска, 73-о учебно заведение, Втора британска, Първа британска и 51-о учебно заведение.
9-а френска гимназия се придвижи на девето място, НПМГ изпадна от десетката, а в нея се върна 22-о учебно заведение, което предходната година на първо класиране беше на 9-о място. То, както и предходната година, беше най-често мечтаното от учениците с профила " Чужди езици " в комбинацията британски и испански.
Ако възпитаник не е удовлетворен от класирането си и желае да взе участие в третото, би трябвало доста да внимава и да съобрази точките си с минималния бал в учебното заведение, в което желае да влезе, като си направи точна сметка дали рискът да не се запише още на второто класиране си заслужава. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР