Общо 14 500 евро финансова глоба наложи Дисциплинарната комисия на

...
Общо 14 500 евро финансова глоба наложи Дисциплинарната комисия на
Коментари Харесай

УЕФА глоби само с 15 бона Северна Македония за освиркването на българския химн

Общо 14 500 евро финансова санкция наложи Дисциплинарната комисия на УЕФА на футболната федерация на Република Северна Македония за случаите по време на мача с България от шампионата Лига на нациите.

Срещата приключи с българска победа с 1:0 с помощта на точния изстрел на капитана Кирил Десподов. Преди и по време на дуела обаче ситуацията беше извънредно надалеч от спортсменската, каквато подхожда на футболен мач сред прилежащи страни.

Всичко стартира с всеобщо и грозно освиркване на българския химн, а по-късно към терена летяха и предмети. Обидните викания пък не стопираха през всичките 90 минути от публиката в Скопие към българския тим.

Европейската футболна централа наложи санкция от 10 хиляди евро за неуважителното освиркване на Мила Родино, а също по този начин добави и 4500 евро финансова глоба за хвърлени предмети по пистата и терена. Първото наказване е съгласно член 16(2), писмен знак G, а второто от същия член и алинея на Дисциплиналния устав, само че писмен знак В.

Защитникът на Република Северна Македония Тодор Тодоровски, който беше отхвърлен с червен картон, е осъден с отнемане от права за един мач поради сериозна рискова игра.

УЕФА санкционира с предизвестие и БФС поради държанието на българския тим на терена, очевидно визирайки разправиите сред играчите в края на срещата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР