Общо 13 неправителствени организации заявиха, че ще излязат на протест

...
Общо 13 неправителствени организации заявиха, че ще излязат на протест
Коментари Харесай

В Букурещ излизат на протести заради епидемията от свинска чума

Общо 13 неправителствени организации обявиха, че ще излязат на митинг пред постройката на министерството на земеделието в Букурещ, с цел да привлекат вниманието към " бедствието, породено на селското стопанство от тези, които ръководят реакцията по отношение на африканската чума по свинете на национално равнище ", оповестява Медиафакс, цитирайки прессъобщение на Асоциацията " За потребителите ".

Те възнамеряват да обкръжат министерството на земеделието, призовавайки управляващите да спрат разпространяването на заболяването по животните, предава Българска телеграфна агенция.

" Трябва да получим неотложно отговор от държавното управление на Румъния, дружно с всичките му подчинени способени институции за наблюдаване, надзор и предварителна защита на сходни обстановки, " показват организациите.

Те питат какви ограничения са взели управляващите, с цел да защитят страната, популацията, хранителната промишленост, дребните и огромни предприятия. " Как се стигна до тази обстановка? Кой е виновен за небрежността, нехайството и злоупотребите? Кой е виновен за вредите и резултатите, провокирани от тази зараза от свинска чума по свинете? ", са част от въпросите, на които неправителствените организации желаят отговор.

Вчера в. " Ромъния либера " заяви, че на територията на Румъния са открити 725 огнища на свинска чума в 156 обитаеми места в 10 окръга, като до момента са унищожени 117 704 животни. Дължимите компенсации се правят оценка на над 3,5 милиона леи (еврото се разменя за 4,64 леи).

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР