Общо 112 са сключените договори по оперативните програми на ЕС

...
Общо 112 са сключените договори по оперативните програми на ЕС
Коментари Харесай

ОИЦ: 112 са сключените договори по оперативните програми на ЕС в област Кърджали за 2022 г.

Общо 112 са подписаните контракти по оперативните стратегии на Европейски Съюз в седемте общини на Кърджалийска област през 2022 година.

Това регистрира ръководителят на Областния информативен център в Кърджали Дора Христова на обичайна конференция, която ОИЦ  дава при започване на всяка нова година, с цел да регистрира активността си през миналата. В конференцията взе участие и Надежда Цветкова – началник на плана ”Областен информативен център в град Кърджали – продължаваме дружно ”.

Най доста подписани контракти има в община Кърджали – 44 на брой, като 6 от тях са осъществени от общинската администрация. Общата стойност на подписаните контракти за безплатно финансиране се равнява на близо 8 милиона лв., а общия брой бенефициенти е 38, сподели Дора Христова. 

От думите й стана ясно, че на второ място по подписани контракти се подрежда община Момчилград със 17 подписани контракта по оперативни стратегии на Европейски Съюз на стойност 1 826 262 лв., следвана от общините Кирково – 14 контракта, Крумовград и Черноочене с по 13 контракта, Джебел със 6 и Ардино с 5 контракта.

Дора Христова изнесе данни за осъществяване на знаците на ОИЦ-Кърджали, които дефинират и активността му през 2022 година. „ Проведени са по две осведомителни срещи във всяка  една от 7-те общини на Кърджалийска област, като в община Кърджали те са 3 – по отношение на Деня на Кърджали 21 октомври.

Посетителите са над 290 индивида, като доминират дамите, които търсят информация. Най-много запитвания има за Програмата за развиване на селските региони, следвана от Оперативна програма „ Регионално развиване ”, Оперативна програма „ развиване на човешките запаси ” и Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък ”.

Запитванията по телефона са 325 като на всяко питане е отговорено в период.

Проведени са 14 осведомителни събития и едно работно – в офиса на ОИЦ. Регулярни са срещите с районна прокуратура и Националната селска мрежа в Кърджали. При двете онлайн събития са се присъединили общо 124 поданици на региона. На всички осведомителни събития поискалите да се запишат в описи са над 145 души.

Публикациите, свързани с работата на ОИЦ-Кърджали са 23.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР