Общо 109 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през

...
Общо 109 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през
Коментари Харесай

Изследвали за СПИН 232-ма души през август в Търново

Общо 109 случая на остри заразни болести са регистрирани през август във Великотърновска област. Това регистрират от Регионалната здравна ревизия. Най – висок е относителният дял на гастроентероколитите – 55.05%.

Регистрираните въздушно-капкови инфекции са 16, чревните инфекции – 84. При чревните инфекции най-висока е заболеваемостта във възрастовите групи: 0 година, 1–4 година и 5-9 година

През август най-висока е заболеваемостта в общините Полски Тръмбеш, Елена и Стражица.

В началото на месеца беше регистриран гърмеж от салмонелоза в Полски Тръмбеш. Семейно празненство във връзка рожден ден се провело в заведение за хранене, на което са участвали 23 посетители и 3 души личен състав. Със заповед на шефа на РЗИ – Велико Търново се образува взаимен екип от чиновници на инспекцията и Областната дирекция по сигурност на храните – Велико Търново, който извърши епидемиологично изследване на място в Полски Тръмбеш. След подхванатите противаепидемични ограничения, гърмежът се ограничи до инфектирането на 10 души, от които 4 са приети в болница, а останалите 6 са провели домашно лекуване.
През отчетния интервал са осъществени 101 инспекции по противоепидемичния режим в обектите подлежащи на надзор. За установени пропуски в противоепидемичната активност са издадени 7 наставления.
Във връзка с ограниченията за ограничение на пасивното тютюнопушене са осъществени 95 инспекции в следените обекти. Не са установени нарушавания.

Лаборатория “Паразитология ” е направила 917 проучвания на жители, проведени детски заведения и домове за обществени услуги според условията на Наредбата за диагностиката, профилактиката и контрола на локалните паразитози.

Лаборатория “Микробиология ” е направила 774 проучвания на жители и 80 проби на води за холерни вибриони.

В кабинета по гратис и анонимно консултиране за СПИН са минали 232 лица, от които 152 дами и 80 мъже. Потърсилите услугите на кабинета са на възраст от 15 до 92 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР