Общите решения ще дойдат с актуализацията на бюджета в средата

...
Общите решения ще дойдат с актуализацията на бюджета в средата
Коментари Харесай

С актуализацията на бюджета ще отговорим на новите рискове, заяви министър Георги Гьоков


Общите решения ще дойдат с актуализацията на бюджета в средата на годината, посредством която ще отговорим на новите потребности, цели и опасности, произлезли от усложнената интернационална конюнктура. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков по време на проведената от КНСБ конференция „ Работеща България за бъдещето на труда “.

" Инфлацията се форсира до незапомнени от десетилетия равнища, тласкана от спиранията във веригите за доставките и възходящите цени на суровините ", разяснява той. По думите му икономическите последствия от войната в Украйна са се материализирали най-вече посредством по-ниско търсене от страна на комерсиалните сътрудници, неустановеност при вложенията и наложителна поддръжка за бежанците.

Гьоков сподели, че следва осъвременяване на пенсиите. Ще има и ограничения за възстановяване на устойчивостта на пенсионната система. На дневен ред е и разискването на опциите за актуализиране на минималната работна заплата, уточни министърът. И изясни, че следва и подготвянето на нов механизъм за установяване на нейния размер в бъдеще, съгласуван с растежа на приходите и стопанската система. " Очакваме в тази посока извънредно дейна поддръжка от страна на КНСБ и схващане от работодателските организации ", означи той.

Правителството, и в частност Министерството на труда и обществената политика, започнаха редица ограничения, които способстват за ограничение на явлението работещи небогати, сподели още министърът. Той дефинира като основен миг обвързването на обществените помощи с линията на беднотия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР