Общите разходи на Китай за научноизследователска и развойна дейност (R&D)

...
Общите разходи на Китай за научноизследователска и развойна дейност (R&D)
Коментари Харесай

Разходите на Китай за научноизследователска и развойна дейност надхвърлят 3 трилиона юана

Общите разноски на Китай за научноизследователска и развойна активност (R&D) през 2022 година са надхвърлили 3 трилиона юана (около 418 милиарда щатски долара), отчитайки растеж от 10,1 % на годишна база. Това демонстрират данните на Държавното статистическо ръководство на страната.

Разходите за R&D на Китай са скочили със 7,7 % предходната година при непрекъснати цени, като първичната цел за годишен напредък, избрана съгласно 14-ия петгодишен проект е най-малко 7%. Общите разноски за научноизследователска и развойна активност възлизат на 2,54 % от Брутният вътрешен продукт на страната за предходната година, с 0,11 процентни пункта повече от миналата година. Инвестициите във фундаментални проучвания не престават да порастват през 2022 година, надхвърляйки 200 милиарда юана, което съставлява 6,57 % от общите разноски.

Китай ще продължи да предизвиква локалните управляващи да усилят разноските за научноизследователска и развойна активност и да подобрят успеваемостта на потреблението на капитала, сподели Джан Цилун, представител на Държавното статистическо ръководство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР