Общинското предприятие “Екоравновесие показа през седмицата започналия скоро ремонт в

...
Общинското предприятие “Екоравновесие показа през седмицата започналия скоро ремонт в
Коментари Харесай

Ще се подобрят ли условията в общинските приюти?

Общинското дружество “Екоравновесие ” сподели през седмицата почналия скоро ремонт в клиниката за кучета “Връбница ”. Тя доби скандална популярност, след редица сигнали и журналистически следствия. Надеждата в този момент е, че след промяната в управлението изискванията там ще се подобрят. Наследените проблеми са доста. Изпълняващият функционалностите на шеф на " Екоравновесие " Димитър Димитров трансферира отговорността на бившето управление, както и към някогашните кметове и зам.кметове на столична община.





" Една материална база, която 20 години нищо не е, по-никакъв метод не е усъвършенствана. Със стърчащи железа, ламарини, които са рискови, както за кучетата, по този начин и за служащите. Аз съм тук, с цел да оправя изискванията ", сподели и.ф. на Оперативна програма " Екоравновесие " Димитър Димитров.



За задачата бюджетът на " Екоравновесие " е повишен с една трета. Но средствата не са задоволителни, по тази причина се търси спомагателна материална помощ. Освен изискванията измежду заварените проблеми в приюта са и ниските лекарски заплати, както и неприятната връзка с жителите.

" Промяна сигурно има. Най-голямата неточност, която беше позволена тук е да се промени статутът на клиниката в подслон. И бяха тъпкани кучета, събирани поголовно и тъпкани. При потенциал 50, 60 кучета бяха съвсем 200 като влязохме доброволците. Сега нещата са радикално по-различни. Ремонтът и освежаването е добре, само че не е главното нещо. Основното нещо е част от остарелия личен състав, който е останал от предходното управление, и е потвърдил, че има нечовешко отношение към животните, би трябвало да бъде изчистен ", безапелационен беше доброволецът Методи Димитров.

Д-р Тома Щилянов уточни като главен проблем кърлежите и предложи решение на казуса.

" Като начало да се обработват площите в общината. При банкет на животно, то би трябвало да бъде прегледано и надлежно обезпаразитено ", уточни доктор Тома Щилянов - ветеринар.

Той добави, че по принцип това би трябвало да бъде практиката в клиниката, въпросът е дали съумяват, тъй като има огромен дефицит на личен състав, който да прави работата.

" Докторът като не прави здравната си работа, а прави друго, няма по какъв начин да си направи профилактиката ", уточни ветеринарят.



Желанията на управлението е след ремонта клиниката да дава отговор на всички модерни стандарти за ветеринарно-медицинска грижа. Ремонт ще има и в самия медицински център, в който по думите на Тома Щилянов " всичко би трябвало да се промени ".



" Базата е извънредно остаряла и самото й устройство не е по условията на българските наредби на регистрация на клиники. Операционната би трябвало да се отдели хубаво. Най-вече би трябвало да се вдигне качеството на яловост. И като цяло да се приключи практиката да се струпват по този начин животните ", уточни доктор Тома Щилянов.

Вижте повече в директното включване на Алекс Донев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР