Общинският туристически информационен център – Плевен,вече е сертифициран. Комисия държавни

...
Общинският туристически информационен център – Плевен,вече е сертифициран. Комисия държавни
Коментари Харесай

Плевенският туристически център вече е сертифициран

Общинският туристически информативен център – Плевен,вече е сертифициран. Комисия държавни специалисти от Дирекция „ Туристическа политика ” при Министерството на туризма откри на място, че Центърътизцялоотговаря на условията, регламентиранив Наредба № 2 на Министерствотона туризмаза единните стандарти и за организацията на активността на туристическите осведомителни центрове и Националната мрежа на сертифицираните туристически осведомителни центрове. Сред най-важните условия за получавана на документ са Центърът да се намира в централната част на града, да е наоколо до културно-исторически обекти, да поддържа лична Интернет страница, да има подготвен екип, който да владее непознати езици, да предлага безвъзмездни рекламни материали за забележителностите на общината, да има обезпечена налична среда ипаркомястоза хора с увреждания. Нещо повече – плевенският Туристически център единствен от останалите 14 сертифицирани в страната разполага скиоск, предоставящ информация на български, британски и съветски език за културно-историческите обекти; естествените забележителности; местата за настаняване, хранене и развлечения; висшите образователни заведения, телефоните на Спешна помощ и ОД на МВР; разписанията на градския и извънградския превоз и други В уеб страницата на Центъра икиоскаежеседмично се актуализира програмата за идни културни и спортни събитияв община Плевен.

​След приемане на документа следва да бъдат сложени указателни осведомителни табели за местонахождението на Центъра при входовете в Плевен и в централната му част.

​Наличието на сертификатаосигурява регистриране на Центъра в Националния туристически указател и Националната мрежа на сертифицираните туристически центрове у нас и отрежда място на община Плевен като туристическа дестинация на картата на България, респективно и на тази на Европейския съюз.Служителите в Центъра към този момент би трябвало да показват в Министерството на туризма ежемесечни доклади за броя гости в културно-историческите обекти, броя на нощувалите и броя на посетилите Центъра.

​Срокът на годност на документа е 5 години, след коетоще бъде проведенанова процедурасъгласно Наредба № 2на Министерствотона туризма.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР