Общинският съветник внесе доклад в Столичния общински съвет, адресиращ острия

...
Общинският съветник внесе доклад в Столичния общински съвет, адресиращ острия
Коментари Харесай

Борис Бонев предлага да се следи в реално време недостигът на места в градините

Общинският консултант внесе отчет в Столичния общински съвет, адресиращ острия дефицит тук-там в яслените и в София. В отчетът си той предлага да бъде направен явен проект за деяние, включващ поредни стъпки и сложни решения на казуса, който продължава да се задълбочава макар обещанията на ръководещите.
На първо място отчетът предлага следене на дефицита тук-там в действително време, което ще покаже в кои региони има най-сериозен дефицит и ще разреши съответно обмисляне на вложенията. „ В момента Общината няма точна визия в кой регион на София има максимален дефицит, което принуждава ръководещите да работят на сляпо. В обстановка на стеснен запас за вложения в нови детски заведения това е неприемливо. Всяка виновна община би трябвало да влага предпочитано точно в региони с най-сериозен проблем. “ – споделя за претекстовете си Борис Бонев от Спаси София.
От организацията оферират също преустрояване на към този момент съществуващи здания в детски заведения. Според Бонев, належащо е да се разпознават и здания, строени за детски градини, само че ползващи се сега като здания за администрацията, и те да бъдат преустроени назад в детски заведения. Такива здания има в Младост, Изгрев и Люлин, да вземем за пример, и тяхното преустрояване би спомогнало дефицитът да бъде понижен в къси периоди.
 На равнище комисия: Държавата ще заплаща, в случай че детето ви не влезе в детска градина На равнище комисия: Държавата ще заплаща, в случай че детето ви не влезе в детска градина
Парична отплата ще получават родителите на деца от 3-годишна възраст до първи клас, в случай че не са признати в държавна или общинска детска...
В предлагането си до Общинския съвет, Бонев предлага и проект за строителство на нови детски заведения, наблюдаването на новостроящия се жилищен фонд и съпоставянето му с действителния потенциал на обществената инфраструктура във всеки регион, както и непоколебим надзор и по-добро ръководство на ремонтите на детски градини и ясли. „ Имаме сериозен проблем, при който над 10 хиляди деца са останали без места в детските заведения на София. Няма по какъв начин да го решим, в случай че нямаме явен проект за деяние с съответни периоди, непоколебим надзор и отчетност пред обществото за свършеното и идното. “ – аргументира се самостоятелният общински консултант.
„ От няколко месеца работим старателно по този обстоен отчет, тъй като отрицателните стопански и обществени последствия, провокирани от дефицита, са сериозна спънка за естествения живот на софиянци изключително в сегашната спешна обстановка. Това е задълбочаващ се проблем, чието решение е отлагано с години. Време е да стартираме работа по дълготрайното му и сложно разрешаване “, съобщи Борис Бонев от. По думите му, аргументите за дефицита се коренят в несъответстващото градско обмисляне, от една страна, и неприятно ръководство и организация на към този момент съществуващия сграден фонд, от друга.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР