Общинският съветник от ВМРО и председател на "Патриоти за София"

...
Общинският съветник от ВМРО и председател на "Патриоти за София"
Коментари Харесай

Карлос Контрера срещу пиратките и фойерверките: Войната с пиротехниката трябва да спре!


Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на "Патриоти за София " Карлос Контрера се разгласи против пиратките и обилните зари по празниците. В пост в обществената мрежа Фейсбук той настоя, че хора и животни претърпяват прочувствен стрес и физически пострадвания, а някои даже губят живота си поради заниманието на други.

Според него е извънредно време за съществени диалози на равнище общини и Министерство на вътрешните работи, с цел да се вземат ограничения по отношение на тези непрестанни гърмежи, които съпровождат всеки един празник.

Като образец той даде вандалското държание на група младежи.
"Вчера вечерта към 19.45 три "добре възпитани " хлапета взривиха с бомбичка химическата тоалетна в градинката зад баня "Мадара " (градинка "Буката "). След това "геройство " тоалетната е тотал вреда, а бомбаджиите избягаха някъде в тъмното, откакто съумяха да подплашат няколко кучета и котки с гърмежа и изкараха акъла на няколко баби ", стартира обявата на Карлос Контрера.

По думите му на пазара се продават тонове пиратки и "шашки ", ракети, фойерверки, акумулатори с неразбираемо качество и генезис, които генерират шумове надалеч над допустимите от здравните правила.

"Продават се даже в хипермаркетите, които не дават отговор даже на базовите условия за предпазване на пиротехника. Има статистика, че гърмежите с изключение на прочувствен стрес водят и до пострадвания и гибел на уличните и на дивите животни, които живеят наоколо до обитаеми места. За домашните животни ситуацията също е ужасно. Хиляди са недоволствата на стопани, чиито кучета и котки след гърмежите се тресат от боязън и с дни са неспокойни и уплашени. Не разбирам за какво всяка година се приказва по тематиката в новинарските излъчвания, а никой от така наречен природозащитници досега не се намеси и не повдигна въпроса? Но техните хора мълчат. Както нормално вършат, когато нямат директен финансов интерес от дейностите си. Поредното двуличие на червено-зелените либерали. Искам да употребявам случая и да ги попитам също по този начин дали вървят да броят животните, за които взимат пари да "изследват в естествената им среда ", след една новогодишна канонада. И дали се интересуват какъв брой домашни животни са избягали и не са се завърнали по-късно при стопаните си? Или какъв брой кучета и котки са открити мъртви по улиците, блъснати от коли, дезориентирани от гърмежи или обгорели от фойерверките? Силно се колебая! ", подлага на критика Контрера.
Той акцентира, че Нова година е празник и би трябвало да носи празнично въодушевление за всички.

"Сега отново новинарският поток ще се насити с информация за хора с откъснати пръсти, спукани тъпанчета, обгорели поради потребление на пиротехника. Стресът върху децата (особено бебетата), както и върху възрастните хора, от тези канонади е огромен. Не е нужно да се избиваме или за личното си развлечение да тормозим почтените животни, които не могат да се защитят. За това приканвам всички - дано се замислим преди да хвърлим следващата бомбичка и преди да изстреляме следващия залп от домашната заря. Това може да коства нечий живот ", приключва Карлос Контрера.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР