Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е обвинен и за

...
Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е обвинен и за
Коментари Харесай

Обвиниха общинския съветник Пейко Янков и за изнудване

Общинският консултант от Несебър Пейко Янков е упрекнат и за изнудване . Това заяви юристът му Росен Кожухаров пред БНР.

Припомняме, представителят на локалната власт в Несебър Пейко Янков се проверява като част от групата за рекет, побои и наркоразпространение на Димитър Желязков - Очите.
Досега той бе упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група и палеж на казино в Слънчев бряг , а в този момент към този момент - и в изнудване.

" Защитата смята, че и това обвиняване е несъстоятелно и към сегашния миг ние приготвяме своята защитна позиция и надлежно ще организираме събирането на доказателства в контраст на това, което настояват сътрудниците от прокуратурата ".

Адвокат Росен Желязков разяснява новото обвиняване на Пейко Янков преди начало на съвещанието на Апелативния профилиран съд, който ще взема решение да остане ли за непрекъснато в ареста общинският консултант от Несебър .

Припомняме, общинският консултант от Несебър Пейко Янков беше последният арестуван по това следствие, като Янков се съобщи на управляващите самичък.

Той беше с издадена Европейската заповед за арест , откакто в деня на всеобщите арестувания по Южното Черноморие - 1 август, Янков не бе открит в дома си.

Според прокуратурата Янков има ролята на редови член на групата на Митьо Очите .

Припомняме, петимата арестувани за присъединяване в проведената незаконна група на Димитър Желязков - Митьо Очите бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд. Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространяване на опиати и други закононарушения от 2010 година насам.

Заедно с Димитър Желязков в Истанбул бяха задържани и общинският консултант Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун, които бяха предадени на българските управляващи в границите на 24 часа. Бенчев и Узун бяха разпитани и освободени, само че няколко дни по-късно от прокуратурата оповестиха, че въпреки всичко на Бенчо Бенчев ще бъдат повдигнати обвинявания и това надлежно стана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР