Общинският съвет във Враца ще вземе решение дали да се

...
Общинският съвет във Враца ще вземе решение дали да се
Коментари Харесай

Полицаи и съдии искат зони за сигурност в центъра на Враца

Общинският съвет във Враца ще вземе решение дали да се обособят зони за сигурност сред постройката на Съдебната палата и Районното полицейско ръководство в града, излиза наяве от точките в дневния ред за идното съвещание на локалния парламент.
В общинския съвет е импортирана докладна от зам.-кмета Александър Владимиров, на база постъпили оферти употребени от правоохранителните и правораздавателните органи за предприемане на ограничения, за минимизиране на опциите за осъществяване на противообществени прояви и закононарушения в териториалния обсег на постройките.
„ Зона за сигурност “, според легалната формулировка от Постановление №255 на Министерския съвет от 10 октомври 1996 година за предприемане на ограничения за ограничение и недопускане на терористични дейности е съответната територия и/или прилежащата инфраструктура на обекта или постройката, в която се реализира надзор или пропускателен режим.
Тъй като прилежащите територии към постройките, употребени от органите на Министерство на вътрешните работи и правосъдната власт, върху които следва да бъдат обособени зони за сигурност, попадат върху част от уличната мрежа на Враца, която според наредбата на член 8, алинея 3 от Закона за пътищата е обществена общинска благосъстоятелност, Общинският съвет, според Закона за общинската благосъстоятелност, като принципал на общинската благосъстоятелност, следва да изрази своето единодушие за обособяването на зони за сигурност. С такова решение законодателят разпорежда контролни функционалности на избрани държавни органи и институции, ориентирани в публичен интерес и в осъществяване на законовите разпореждания за обезпечаване на публичен ред и сигурност.
Ще бъдат ли построени зони за сигурност ще бъде гласувано на постоянното съвещание на локалния парламент, което ще се организира на 22 декември в онлайн формат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР