Общинският съвет отмени решение на предходния местен парламент за продажбата

...
Общинският съвет отмени решение на предходния местен парламент за продажбата
Коментари Харесай

Отмениха продажбата на 9 дка общински имот в „Младост“

Общинският съвет анулира решение на предходния локален парламент за продажбата на 9 дка горист общински парцел в „ Младост “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Теренът се намира на кръстовището на бул. „ Сливница “ с бул. „ Република “. След продажбата на мястото се очакваше да се построи постройка, в която да се обитава районното кметство. След решението за изтъргуване на парцела последваха редица тъжби от живущи до съда против готвената договорка. Като главният претекст на недоволстващите бе, че на процедура теренът е настоящ парк с осъществено озеленяване и включва няколко стотин дървета.

По-голямата част от съветниците се сплотиха към мнението, че заради високия публичен интерес мястото би трябвало да бъде непокътнато като зелена повърхност, макар че не е отредено за такава. Мотивите са, че на процедура към този момент е превърнато в парк и се употребява интензивно от хората.

Христо Атанасов съобщи, че ще поддържат предлагането, само че смята, че въпреки всичко на мястото може да се построи функционална ниска постройка на 1 - 2 етажа, която да служи за кметство, а останалата част от терена да продължи да бъде парк. Така на процедура отново се поддържа публичния интерес, тъй като актуалните условия в кметството са неприемливи.

Янко Станев съобщи, че финален опит за нова постройка на „ Младост “ е юридически през 2008 година и то несполучливо. По думите му няма да поддържа решение за отсрочване на въпроса за следващ път.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР