Общинският съвет на гр. Добрич одобри днес внесената от кмета

...
Общинският съвет на гр. Добрич одобри днес внесената от кмета
Коментари Харесай

Младежки общински съвет учредяват в Добрич

Общинският съвет на гр. Добрич утвърди през днешния ден импортираната от кмета на града Йордан Йорданов докладна за основаване на съвещателен съвет по юношески политики.

Младежкият общински съвет ще служи като съвещателен орган, представляващ ползите на младежите в града. Той ще обезпечи платформа за изложение на гледните точки, концепциите и предложенията на младите жители и ще работи за стимулиране на гражданската интензивност измежду подрастващите. Това е значима стъпка в посока поддържане принадлежността и ангажираността на младежите, които се сплотиха към желанието си да вземат участие интензивно и да въздействат на вземането на решения, засягащи техния град и бъдещето им.

На 4 април т.г. Младежкото съдружие " Културен Хъб " внесе предложение за основаване на юношески общински съвет в град Добрич. То се появява в резултат на близката им работа с младежи от разнообразни учебни заведения, които желаят да вземат участие интензивно в публичния живот в града. Предложението беше публично подкрепено от Ученическите препоръки на СУ „ Любен Каравелов “, СУ „ Св. Климент Охридски “, ЕГ „ Гео Милев “, СУ „ Димитър Талев “, СУ „ П. Р. Славейков “, ПГВМ „ Професор доктор Георги Павлов “, ЧПГ „ Райко Цончев “, ЧЕУ „ Леонардо да Винчи “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР