Общинският координатор на КНСБ в Казанлък Николай Маринов и конфедералният

...
Общинският координатор на КНСБ в Казанлък Николай Маринов и конфедералният
Коментари Харесай

В Казанлък решават на общинско ниво проблема със заплатите на медсестрите

Общинският координатор на КНСБ в Казанлък Николай Маринов и конфедералният секретар на КТ „ Подкрепа “ Цветанка Пискова разискаха през вчерашния ден с кмета на града Галина Стоянова и нейния екип опциите за нарастване на заплатите в общинските структури.

Срещата бе по самодейност на синдикатите поради нуждата от растеж на възнагражденията в другите звена – опазване на здравето, просвета, общинска администрация.

Постигна се единодушие след правене на съответни планове и разбор по обособените сектори да се проведат нови диалози, на които да бъдат контрактувани съответни благоприятни условия за растеж на приходите, съгласуван с растящата инфлация.

Двете страни се съгласиха, че нарастванията на възнагражденията би трябвало да бъдат уравновесени за всички общински чиновници, в това число и за второстепенни разпоредители.

Отрасловите заплати в областта на опазването на здравето, като тези на медицинските сестри в детски ясли и детски градини, и на експертите в здравни кабинети в Общината, са нараснали два пъти през 2022 година – през април и юли. Предстои още едно нарастване от септември. Основна месечна заплата за медицинските сестри ще доближи 1450 лв..

Борислава Кирилова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР