Общинските съветници Симеон Ставрев и Гергин Борисов от най-голямата група

...
Общинските съветници Симеон Ставрев и Гергин Борисов от най-голямата група
Коментари Харесай

Симеон Ставрев и Гергин Борисов от ПП-ДБ “Спаси София” с предложения за единен транспортен модел в столицата

Общинските съветници Симеон Ставрев и Гергин Борисов от най-голямата група в СОС внесоха отчет за основаване на обединен транспортен модел в София. Идеята въплъщава програмен продукт с данни от разнородни източници, осигуряващи всеобхватна информация за автомобилното, велосипедното, пешеходното придвижване и вероятни оптимизации.

" Стартирахме процеса за основаване на обединен транспортен модел на София - програмен продукт за симулация на трафика във всяка една точка на града. Този модел ще демонстрира спорове, забавяния, тапи и вероятни оптимизации на придвижването в София, а също така ще може да прави и прогнози ", декларира Симеон Ставрев, който стартира концепцията си още в предишния мандат на Столичния общински съвет.

Представителят на " Да, България " прецизира, че с добре създаден транспортен модел Столична община ще може дейно да възнамерява и разпределя запаси за развиване на транспортната инфраструктура. Освен това моделът би дал опция на локалната власт да взима решения за цялостната скица на градския превоз, процедурите по разрешителни за градеж, трансформирането на урбанизираните територии и проектите за устойчива подвижност.

Създаването на модела ще изисква представително социологическо изследване на подвижността, данни за местоживеенето и местоработата на жителите според от икономическата им активност, подробна карта на уличната и магистралната мрежа, скица на градския превоз с направления, спирки, разписание и характерности на преносимия състав, проучване на пътникопотоците в публичния превоз, данни за равнището на моторизация и подвижността на жителите от мобилните оператори, както и проучване за размерите на трафика на основни връзки и кръстовища.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР