Общинските съветници продължават работа по бюджета на Варна на 2024

...
Общинските съветници продължават работа по бюджета на Варна на 2024
Коментари Харесай

Сесията на общинския съвет продължава и днес в опит да бъде приет бюджетът на Варна

Общинските съветници не престават работа по бюджета на Варна на 2024 година Заседанието ще стартира в 10:00 часа в зала „ Пленарна “ на Общината.

В първия ден от сесията, траяла до 20:00 часа, дебатите бяха главно върху корекциите, нанесени в най-важния документ по време на разискванията в комисиите. Част от признатите промени бяха редуцирани с аргумента, че бюджетът не може да поеме всички оферти. Изказано бе мнението, че с цел да има повече благоприятни условия за вложения, е нужна актуализация на локалните налози и такси, каквато не е правена от години. Тазгодишният бюджет също не планува смяна на данъчната тежест.

Друга точка от дневния ред е отпущането на еднократни здравни помощи и на финансови средства за инвитро процедури. Ресорната комисия даде единодушието си 66 двойки с репродуктивни проблеми и 151 варненци, нуждаещи се от лекуване, да бъдат финансово подкрепени от общината, само че крайното решение ще вземе локалният парламент.

В понеделник съветниците избраха Емилия Христова за краткотраен кмет на регион „ Одесос “ и гласоподаваха Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност. Документът е привързан с бюджета и два пъти стана мотив за отсрочване приемането на финансовата рамка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР