Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

БСП иска от кмета Терзиев финансово-икономически анализ на състоянието на СО след управлението на ГЕРБ

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще изискат от кмета Васил Терзиев да бъде изработен финансово-икономически разбор на положението на Столична община все още. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков ден, откакто беше извършена първата експертна среща с представителите на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет.

" След толкоз дълго ръководство на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ би трябвало да проверим какво е положението на Столична община и в каква конюнктура следва да работим, сподели Иван Таков. - Необходим е разбор и на огромните планове, които сега се осъществят в София. До къде е стигнало осъществяването им, какво е ситуацията с финансирането им, дали има такива, за които то не е обезпечено или е изпуснато. Това са доста значими въпроси ".

Иван Таков добави, че групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще търси поддръжка от всички политически групи за импортирания преди седмица отчет, с който разпореждат на кмета Васил Терзиев да изготви юридически и финансов разбор и финансово-икономически и софтуерен модел за основаване на общинско дружество " Чистота ".

" Това е един от нашите цели, които декларирахме в предизборната акция, сподели Иван Таков. - И съм удовлетворен, че представителите на ПП-ДБ-СС през вчерашния ден показаха подготвеност да поддържат този наш отчет. Това ни дава вяра, че в действителност можем незабавно да стартираме да работим малко по малко за основаване на такова общинско дружество ".

Съветниците от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват час по-скоро да бъде извършена и работна среща с управлението на " Топлофикация - София ". " Много е значимо то да ни осведоми за това каква е готовността му за отоплителния сезон, който към този момент стартира, сподели Иван Таков. - Да ни кажат дали чакат някакви огромни проблеми и разтърсвания до края на сезона, защото задлъжнялостта на това сдружение е в действителност голяма. Затова и на срещата през вчерашния ден с представителите на ПП-ДБ-СС настоявахме да чуем техните оферти и разновидности за справяне със обстановката. Нашето схващане е, че решението на проблемите на " Топлофикация - София " минава през взаимни дейности на Столична община с страната, поради регулаторната рамка, в която работи сдружението и огромната задлъжнялост. Според нас, тези диалози с държавното управление към този момент трябваше да са почнали... ".

Иван Таков означи също, че на срещата през вчерашния ден с представителите на ПП-ДБ-СС са открили съществени разлики, свързани с общинската стопанска система и най-много засягащи общинските сдружения и предприятия.

Заместник-председателят на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова добави, че съществуват и някои съществени разминавания по генерални структурни въпроси. " Най-сериозни на този стадий наподобяват те в превоза и пазарите, разяснява тя. - От ПП-ДБ-СС считат, да вземем за пример, че всички съществуващи все още сдружения в превоза би трябвало да се съберат на едно място. За нас това демонстрира недоумение на метода, по който действа градският превоз, както и обособените сдружения в него. Виждаме и недоумение за потребността да се усилят трудовите хонорари на заетите в градския превоз, а то е наложително при възходящия дефицит на фрагменти в бранша ".

Ваня Григорова добави, че за МК " Българска социалистическа партия за България " е извънредно значимо комуналните услуги да се върнат в патримониума на Столична община. " Донякъде през вчерашния ден срещнахме схващане от страна на ПП-ДБ-СС по този въпрос, разяснява тя. - Колегите обявиха подготвеност още занапред да стартира построяването на потенциал за ръководство на тези общински услуги. От изявленията им в предизборната акция бях останала с усещането, че те имат доста добър построен екип с чудесни мениджърски умения. Затова в този момент е изненадващо и необичайно за мен изказванието им, че би трябвало занапред да построяват потенциал ".

За идната експертна среща сред представителите на МК " Българска социалистическа партия за България " и ПП-ДБ-СС Ваня Григорова се надява да има схващане от страна на най-голямата група в СОС по отношение на целите на социалистите. " Съвсем явно е, че по някои тематики ние имаме доста по-задълбочено схващане на дейностите. Разполагаме с задоволително авторитетни специалисти с опит и сътрудниците би трябвало да се доверят на нашите оферти за решения ", приключи Ваня Григорова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР