Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

...
Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Общински съветници предлагат данъчно облекчение за таксиметровите шофьори в София

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) оферират облекчение за таксиметровите водачи.

Зафир Зарков и Христиан Петров, дружно с ръководителя на Комисията по превоз Карлос Контрера  ( " Патриоти за София " ), ще внесат отчет до Общинския съвет, с който за 2023 година данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери да е в размер на 850 лева А единствено 300 лева да се заплащат от превозвачите, като разликата да бъде поета от държавния бюджет, посредством компенсиране в бюджета на Столичната община, оповестиха от пресцентъра на СОС.

Аргументът на съветниците е, че в изискванията на траялата близо две години Коронавирус конюнктура в страната и съществуващото интернационално състояние, прогнозите за икономическите последствия върху другите сектори е в непрекъсната динамичност, а оценката на икономическите резултати е извънредно комплицирана.

Освен това се следи и фрапантно повишаване на разноските при даването на транспортни услуги с оглед фрапантно увеличените цени на горивата, електрическата енергия, разноските за личен състав. В предлагането се регистрира и спадът в потреблението на услуги, включително туристически, транспортни и други, в резултат на здравната и икономическата рецесия.

" В този смисъл считаме, че са налице задоволително значими предпоставки, които постановат да се планува опазване на мярката за подкрепяне на таксиметровите превозвачи и през идната календарна година, по метода, осъществен през 2021 година и 2022 година ", показват съветниците.

На 16 септември таксиметровият отрасъл в София внесе в СОС искане, обвързвано с налога за транспорт на пасажери от таксиметрови водачи, който се дефинира от общините и е в размер от 300 до 1000 лв..

За столицата той е малко над 800 лв.. Идея на браншовите организации е да сработи мярката, съгласно която таксиметровите водачи заплащат най-малък размер от 300 лв., а страната компенсира общините до признатия от тях размер на налога.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР