Общинските съветници от Демократична България в София призоваха кмета Йорданка

...
Общинските съветници от Демократична България в София призоваха кмета Йорданка
Коментари Харесай

ДБ настоя Фандъкова да забрани шествието на Безсмъртния полк

Общинските съветници от " Демократична България " в София приканиха кмета Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието на Безсмъртния полк на 9 май.
От Демократична България показват, че в множеството източноевропейски страни деветомайските демонстрации с пропутински знаци са неразрешени, като тази година шествието на Безсмъртния полк е анулирано даже в редица съветски градове и райони. 

От групата на “Демократична България ” в столичния парламент са изпратили отворено писмо до Фандъкова, в което показват за какво упорстват за възбраната:

" Навръх Деня на Европа български еквивалент на така наречен „ вечен полк “ още веднъж се кани да организира шествие в чест на Червената войска, настанила се в България на 9 септември 1944 година и довела на власт комунистическия режим, разгласен за незаконен от българското Народно заседание.
Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив за изложение на поддръжка към днешните незаконни, терористични дейности на съветската войска в Украйна.

Миналата година този боен церемониал бе неразрешен в доста страни поради войната, която Русия води против Украйна, като кметът на Рига даже го назова „ фестивал на гибелта “.
Въпреки нашия апел към Вас предходната година този неприличен фестивал се организира. Вие позволихте флагове със сърп и чук, знаци KGB и Z, съветски флагове, портрети на убийците Путин и Рамзан Кадиров, да манифестират в центъра на София. Тази година обстановката е на път да се повтори, в случай че даже руснаците се отхвърлиха от шествията на своя територия.

Обръщаме се към Вас с апел да употребявате своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите възбрана за осъществяване на това шествие на гибелта. 

Бихме желали да Ви напомним, че България е държава-членка на Европейския съюз и НАТО и е безусловно неприемливо в миг, в който Русия е оповестила България за „ неприятелска страна “, а Европейският парламент е оповестил Русия за страна   -спонсор на тероризма, българското знаме да се вее паралелно с това на Русия.

Призоваваме Ви да бъдете на висотата на своите пълномощия като кмет на европейска София и да не допуснете терористични митинги в нашия град ", приключва писмото зов.

Инфо: segabg.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР