Общинските съветници на Добрич днес ще гласуват предложението за двойно

...
Общинските съветници на Добрич днес ще гласуват предложението за двойно
Коментари Харесай

Двойна заплата за кмета на Добрич

Общинските съветници на Добрич през днешния ден ще гласоподават предлагането за двойно по-високо месечно заплащане на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов.

На сесията през месец януари те покачиха своите заплати, като вместо досегашните малко над 1000 лева одобриха с промени в правилника главното им заплащане да скочи на малко над 1 700 лева Предложението за заплатата на кмета е за сумата от 6 800 лева, съобщи БНР.

В докладната, импортирана за разглеждане от Общинския съвет на Добрич, зам.-кметът по финансовите въпроси Станка Николова дефинира главното месечно заплащане на кмета да бъде 6 800 лева, като към него да се начислява в допълнение заплащане за трудов стаж и професионален опит.

Според новия Правилник за организация и активността на Общинския съвет Добрич съветниците получават 55 на 100 от заплатата на своя ръководител, която е 90% от възнаграждението на кмета. По този метод  през мандат 2023-2027 година съветниците на Добрич следва да получават месечно заплащане от малко над 3 300 лева или с над 300% повече спрямо предходния мандат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР