Общински съветници от групата на СДС са подали сигнал до

...
Общински съветници от групата на СДС са подали сигнал до
Коментари Харесай

СДС - Русе: Има ли политическа намеса в работата на Общинския съвет?

Общински съветници от групата на Съюз на демократичните сили са подали сигнал до служебния министър председател Гълъб Донев против намесата на регионалния шеф в работата на Общинския съвет

Със сигнал до служебния министър председател Гълъб Донев, общински съветници в Русе искат Министерски съвет да прегледа дали е правомерна намесата на регионалния шеф Анатоли Станев в работата на Общинския съвет, предава .

Става дума за негово мнение за незаконност на импортирано предложение за предварително преустановяване на пълномощията на ръководителя на локалния парламент Иво Пазарджиев.

Контролът по правомерност на регионалния шеф е следващ. Ние гледаме приказката за Настрадин Ходжа, който бие щерка си, преди да отиде да налее стомната с вода, тъй като счита, че като я счупи и по-късно ще е късно. Едно извънредно непремерено деяние. Едно деяние като поискана и дадена услуга, което обаче послужи на ръководителя на Общинския съвет да извади точката за оставката му от дневния ред на сесията, аргументира се общинският консултант Елеонора Николова

В мнението на регионалния шеф се показва, че в случай че точката бъде подкрепена, той ще спре осъществяването на решението, а при положение на ново гласоподаване – ще отнесе разногласието пред Административния съд.

Затова от групата на Съюз на демократичните сили изпращат сигнал до министър-председателя с молба да прегледат действието на регионалния шеф, което те считат за директна интервенция в работата на Общинския съвет.

Неговата интервенция е странна, незаконосъобразна, необяснима и недостойна. Не е работа на регионалния шеф авансово да размахва пръст на общинските съветници, които са директно определени, за разлика от него. Както знаем мястото на регионалния шеф е най- “проветривото “. Ние ще чакаме да забележим отговора на премиера по какъв начин те разчитат едно такова деяние да бъде застрашен един Общински съвет авансово. Както аз се майтапя – не е доста несъмнено какво ще стане с господин Пазарджиев, само че имаме по-голяма степен на убеденост какво ще стане с господин Станев, завърши Николова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР