Общински съветник от Несебър е участвал в престъпната група, неутрализирана

...
Общински съветник от Несебър е участвал в престъпната група, неутрализирана
Коментари Харесай

Общински съветник от Несебър е участвал в престъпната група, неутрализирана в Бургаско

Общински консултант от Несебър е взел участие в незаконната група, обезвредена в Бургаско. Това сподели изпълняващият функционалностите началник на Специализираната прокуратура Даниела Начева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Прокурор Начева даде детайлности към огромната полицейска интервенция в Бургаско, при която бяха арестувани членовете на проведена незаконна група, занимавала се с изнудвания, палежи, нанасяне на телесни повреди и други закононарушения, които следва да бъдат открити.

Групата е работила на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на курортен комплекс „ Слънчев бряг “. Тя е установявала търговски сдружения, които развиват огромен и сполучлив бизнес и посредством закани и палежи са „ стимулирали “ притежателите на сдруженията да заплащат „ такса успокоение “.

„ Лицата, които са отказвали да правят това, са били „ стимулирани “ посредством палежи на коли, кафе машини, нанасяне на телесни повреди и други способи “, посочи прокурор Начева.

На базата на събраните доказателства е открит и ръководителят на групата, за който прокурор Начева акцентира, че е емблематична фигура от незаконния контингент от интервала на 90-те години, само че не назова неговото име. Ден преди този момент обаче стана ясно, че това е Димитър Желязков – Очите, за който органите на реда знаят, че се намира отвън територията на страната. От прокуратурата увериха, че са подхванали всички ограничения той да бъда хванат и изправен пред българското правораздаване.

„ Интересното в тази ситуация е, че един от участниците в групата е общински консултант втори мандат в локалния общински съвет в Несебър. Това приказва на всички по какъв начин престъпната престъпност се е сраснала с властта “, описа още прокурор Начева. Той към момента не е арестуван от органите на реда, тъй като се укрива, само че при осъществяване на инспекция в държана от него банкова касета е открита сумата от 60 000 лв., която е конфискувана. Иззети са също и доста първокласни коли, употребени от групата. По домовете на участниците в групата са открити и наркотични субстанции, както и елементи за огнестрелни оръжия.

Засега обвинявания са повдигнати на 9 лица, а по отношение на 5 от тях прокуратурата ще желае налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР