Общински съвет единодушно подкрепи предложението на кмета Методи Байкушев Община

...
Общински съвет единодушно подкрепи предложението на кмета Методи Байкушев Община
Коментари Харесай

М. Байкушев: От тук нататък, като кмет ще казвам истината за състоянието, в което се намираме, защото отговорността Благоевград да се развива е моя

Общински съвет единомислещо поддържа предлагането на кмета Методи Байкушев Община Благоевград да изиска поддръжка от държавния бюджет в размер на до 8 169 656 лв.. То бе гласувано с 39 гласа „ за “, 0 „ срещу “ и 0 „ въздържали се “.

Предложението на кмета се базира на Доклада за финансовото положение на общината, който той подава при започване на седмицата на вниманието на общинските съветници, и който демонстрира тежкото финансово завещание и невъзможността община Благоевград сама да се оправи с рецесията.

„ Кмет съм от 9 дни, само че още през август като елементарен жител заявих, че финансовото положение е тежко и през идващия мандат ще би трябвало да се вземат тежки управнически решения “, сподели пред светниците кметът Байкушев.

Кметът съобщи, че предлагането е импортирано след доста обстойни разбори, посочили още по-ясно финансовата дупка, която е породена на общината. Според него решението на съветниците ще закрепи положението на общината след наследените задължения.

Градоначалникът се обърна към локалния парламент с думите: „ Трудните времена са време за промени. Мисля, че за всички тук е ясно, че ще би трябвало да вземаме сложни решения. “ И добави, че с началото на този мандат свършва и замазването на действителната картина за финансите на общината. „ От тук нататък, като кмет ще споделям истината за положението, в което се намираме, тъй като отговорността Благоевград да се развива е моя “ бе каегоричен кметът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР