Общински съвет – Казанлък днес гласува Бюджет 2021 на Община

...
Общински съвет – Казанлък днес гласува Бюджет 2021 на Община
Коментари Харесай

Социални политики и екологични проекти са акцентите в новия бюджет на община Казанлък

Общински съвет – Казанлък през днешния ден гласоподава Бюджет 2021 на Община Казанлък на свое изключително съвещание онлайн. Той резервира и уголемява всички обществени политики на Кмета Галина Стоянова, като планува екологични планове и няколко по-големи инфраструктурни.
През 2021 година за първи път са планувани 10 000 лв. за здравна профилактика в детските градини в Казанлък. Обмисля се новата стратегия на идващ стадий да разшири обсега си с осведомителна акция за социално-значими болести. Новите обществени ограничения ще се случват наред с продължение на препоръчаните от Кмета Галина Стоянова и препотвърдени: финансовата поддръжка за новородено дете, за фамилии с репродуктивни проблеми, за скъпоструващи интервенции, за лекари в covid отделенията на МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “, финансирането на млади специализанти, медицински сестри и акушерки в казанлъшката болница, даровити деца и други.
Нова е Програмата за облагородяване на междублокови пространства, по която Сдружения на етажната благосъстоятелност ще могат да аплайват за облагородяване, създаване на паркоместа и озеленяване в разнообразни квартали на града.
В Бюджет 2021 е заложен ремонтът на ДКЦ Поликлиника, който към този момент стартира. Въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост в здравното заведение се прави със средства от Националния Доверителен Еко Фонд. Общата стойност на плана е 804 008.41 лева с Данък добавена стойност, от които безплатна помощ 680 762.18 лева с Данък добавена стойност. Допълнително за вътрешни поправки и закупуване на нов рентгенов уред и автомобил за сдружението в общинския бюджет са заделени 150 000 лв..
Пространството пред Казанлъшката поликлиника предстои на облагородяване като част от един от огромните инфраструктурни планове през годината, а точно продължаването на пешеходната улица „ Скобелевска “ до ДКЦ Поликлиника и оформянето на съвременно, многофункционално Ларго в Казанлък.
Сред целите са продължение на идващ стадий на огромните планове за интегриран градски превоз с създаване на подобаваща инфраструктура и съоръжение към новите електробуси, „ Светът на траките “, довеждане докрай на надлез „ Катекс “.
Предстои техническата рекултивация на остарялото хранилище за битови боклуци в землището на село Черганово, финансирано със средства през Предприятието за упрваление на дейностите по запазване на околната среда /ПУДООС/. яяяТака Община Казанлък ще отговори на актуалните екологични условия в Европейския съюз. Пак със средства от ПУДООС ще се работи по втори стадий на създаване на канализация в град Крън.
По обитаемоте места проектът за разноски по кметства е повишен със 107 000 лв. по предложение на Кмета Галина Стойнова, в съгласие с кметовете по места през есента на предходната година. Средствата са напълно за действия, по преценка на кметствата по места, целево за разчистване на сметища и речни корита. „ С волята на общинските съветнинци кметовете по обитаеми места в община Казанлък имат изключителна автономия и право да приотизират дейностите по обитаеми места. “, уточни Галина Стоянова.
В Казанлък ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост на втори стадий от ремонта на ДГ „ Славейче “. За ДГ „ Роза “ е създаден механически план за енергоефективни ограничения. Във фокуса на Инвестиционната стратегия попада подновяването на дворните пространства и площадките в детските заведения. След направените поправки и усъвършенствания в здания и пространства на детските градини в града през предните два мандата на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, пре 2021 година са планувани огромни строителни действия по постройките на детските градини в селата Енина и Бузовград, както и не престават ремонтите на дворните площадки за игра.
За възстановяване на положението на пътните настилки и възобновяване или създаване на тротоарни настилки в Бюджет 2021 на Община Казанлък са планувани 300 000 лв..
В условия на международна пандемия, общият бюджет на Община Казанлък за 2021 година е 75 926 361 лв., което съставлява нарастване по отношение на 2020 година с близо 9 милиона лв.: 8 млн. лева - държавно делегирана активност, а 1 млн. лева – в локалната активност. Въпреки усложненията в резултат на подхванатите противоепидемични ограничения, Община Казанлък резервира работните места и остава финансово постоянна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР