Общински празник на виното се провежда в ямболското село Скалица.

...
Общински празник на виното се провежда в ямболското село Скалица.
Коментари Харесай

Над 70 производители на домашни вина участваха в празника на виното в ямболското село Скалица

Общински празник на виното се организира в ямболското село Скалица. В района винарството е с вековна традиция, а празникът на лозаря е измежду най-тачените.

Над 70 производители на домашни виновност се състезаваха в категориите „ Червени виновност “, „ Бели виновност “ и „ Най-пивка гроздова ракия “. Стоян Чолаков от село Чарган е един от майсторите, които журито удостои с купата „ Съветник на Бога на виното “ Неговата рецепта: 

С доста работа, доста обич. Червеното и бялото вино е напитката на българина. Виното е за предпочитане пред всичко останало.

През последните години на територията на община Тунджа са открити няколко винарни, както за всеобщи виновност, по този начин и за бутикови, сподели кметът Георги Георгиев :

Тук, в Скалица, сме щастливи, че преди години възстановихме междинното общообразователно учебно заведение тъкмо с паралелка „ Лозаро-винарство ”. Днес тук има две такива паралелки, които приготвят фрагменти.

Организаторите осигуриха за всички  гратис вино и мезета, а за положителното въодушевление се погрижиха самодейни певчески и танцови колективи от община Тунджа и оркестър „ Елхово ”.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР