Общински институт Старинен Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града

...
Общински институт Старинен Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града
Коментари Харесай

„Старинен Пловдив“ кани на три събития с вход свободен през март

Общински институт „ Старинен Пловдив “ кани пловдивчани и посетители на града на три събития през месец март, които са с вход свободен.

Днес от 16:30 ч. в Къща „ Клианти “официално ще бъде открита фотоизложбата „ По следите на България “. Тя е отдадена на Националния празник на България – Трети март. Фотоизложбата е по план на Мария Иванова от Школа по снимка към Общински детски комплекс и ще продължи до 31 март.

По мотив 8 март - Международния ден на дамата, „ Старинен Пловдив “кани всички искащи на откриването на изложбата „ Нишки “ на Мария Иванова и Петя Анастасова, което ще се състои на7 март от 17:30 ч. в Малката базиликана Филипопол. „ Нищки “ може да бъде разгледанадо 23 март.

На 8 март в Къща „ Д-р Стоян Чомаков “ (Постоянната експозиция на Златю Бояджиев) от 18:00 ч.ще бъде прожектиран кино лентата „ Екатерина – дамата, която беше единственият мъж “, дебютна продукция на Бояна Топчийска със сценарист – Юрий Дачев, и оператор – Георги Гроздев. Специален посетител ще бъде продуцентът на кино лентата Павел Павлов, който ще се срещне с пловдивчани след прожекцията.

„ Екатерина - дамата, която беше единственият мъж “ (90 минути) е биографичен роман за живота на Екатерина Каравелова, чиято конструкция е подсказана от присъщото за нея водене на дневник върху календар. Едно „ персонално време ”, проектирано върху трагични за нашата история десетилетия /1860-1947/, разкриващо забележителните издръжливост и гражданска неотстъпчивост на забележителната българка. Качества, доказващи определението на задграничните репортери по време на Сръбско-българската война: „ От цялото останало население на София, госпожа Каравелова беше единственият мъж. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР