Общински детски комплекс – Пловдив помага на децата от Украйна

...
Общински детски комплекс – Пловдив помага на децата от Украйна
Коментари Харесай

Украинските деца учат безплатно български в Пловдив


Общински детски комплекс – Пловдив оказва помощ на децата от Украйна като дава опция те да посещават занимания по ползи в разнообразни школи. Дейностите са в областите „ Науки и технологии “, „ Изкуства “ и „ Спорт “. От комплекса са оповестили и групи за деца в учебна възраст, които имат предпочитание да учат български език. Всички занимания ще са безвъзмездни и ще се дават безплатно от експертите в центъра.

„ Образователната система може да окаже решителна роля в подпомагането на всички тези хора, бягащи от войната. Родителите желаят да работят, с цел да могат да водят заслужен живот, по тази причина децата би трябвало да са в просветителните институции. Общински детски комплекс дава добър образец по какъв начин би трябвало да се работи в такава обстановка “, съобщи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

Единственото изискване за записване в школите е децата и учениците да имат статут на интернационална или краткотрайна протекция и персонален номер на чужденец /ЛНЧ/. Подаването на заявки се прави на място в центъра на адрес бул.”Шести септември” № 193.

„ Смятам, че всички би трябвало да сме съпричастни към протичащото се с хората от Украйна и изключително към най-уязвимата група – децата. Всички те имат право на щастливо и свободно детство и ние, възрастните, сме тези, които би трябвало да им помогнем това да се случи “, споделя шефът на ОДК – Пловдив Озден Мурадова. Според екипа на комплекса присъединяване в разнообразни занимания ще облекчи преживения стрес при децата и по този начин те по-лесно ще се приспособяват към новата среда и ще основат другарства.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР