Общински детски комплекс – Пловдив (ОДК) обявява национален литературен конкурс

...
Общински детски комплекс – Пловдив (ОДК) обявява национален литературен конкурс
Коментари Харесай

Общински детски комплекс – Пловдив обявява национален литературен конкурс

Общински детски комплекс – Пловдив (ОДК) афишира народен книжовен конкурс „ Приказка от мен за теб “.

Конкурсът е част от плана „ Седмица на детската книга с ЦПЛР – ОДК – ПЛОВДИВ “, който ще бъде осъществен от екипите на няколко школи в ОДК и ще премине под знака на 20-годишнината на институцията. Талантливите художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще илюстрират историите, дизайнерите от „ Дизайн и приложни изкуства “ ще изработят костюми и кукли на приказни герои от конкурсните текстове, а най-хубавите произведения ще бъдат подредени в галерия. Малките артисти, музиканти и програмисти ще работят върху основаване на цифров вид на приказка, който да се подари на детските градини. Всичко забавно, което се случва в подготовка за празника на книгата, ще бъде документирано от любопитните фотографи на ОДК.

На 7 април отличените в литературния конкурс ще бъдат наградени на публична гала в ОДК.

Регламент на състезанието:

Тема: „ Приказка от мен за теб “

Възраст: без ограничаване на възрастта

Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елена Левашка и Ваня Чернева

Литературен жанр – приказка, наложително условие е конкурсните творби да не са оповестени преди и да не надвишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта.

Творбите се изпращат на електронен адрес [email protected] до 17.03.2023 година.

В състезанието могат да вземат участие с една приказка създатели, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, е-поща и телефон. Допускат се и произведения, основани от авторски екип. В писмата, съдържащи групови приказки, би трябвало да са посочени данните на всеки от създателите.

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на 30.03.2023 година на електронния уебсайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, където ще бъдат оповестени и най-хубавите приказки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР