Общинската избирателна комисия в Септември прекрати официално правомощията на Лазар

...
Общинската избирателна комисия в Септември прекрати официално правомощията на Лазар
Коментари Харесай

Прекратиха официално правомощията на осъдения Лазар Влайков като общински съветник

Общинската изборна комисия в Септември приключи публично пълномощията на Лазар Влайков като общински консултант. Като претекстове за решението си от комисията показаха влязлата в законна мощ присъда на дейно отнемане от независимост на Влайков за осъществено закононарушение от общ темперамент.
Бившият ръководител на общинския съвет в Септември беше наказан дефинитивно на 4,5г. затвор от окръжния съд в Пазарджик, поради несбъднат надзор над персоналното му оръжие, с което 6-годишно момченце простреля ресторантьора Наско Тонкев в заведението му по време на празненство.
На 2 ноември Лазар Влайков влезе в пандиза в Пазарджик за изтърпяване на наказването. От името на клиента си юрист Елвира Панкова подаде искане до апелативния съд в Пловдив за преразглеждане на делото по реда на надзора. Като претекстове тя показва, че присъдата е прекомерно тежка за закононарушението, което Влайков е направил.
Очаква се насрочване на правосъдно съвещание по жалбата. На мястото на Лазар Влайков в общинския съвет в Септември влиза идващия в листата на ГЕРБ Йордан Кръстев, реши общинската изборна комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР