Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си, с което

...
Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си, с което
Коментари Харесай

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската изборна комисия в Панагюрище анулира решението си, с което разгласи Желязко Гагов за кмет на общината след втория тур на последните локални избори.

Така ОИК извърши решението на Върховния административен съд, който преди дни разгласи изборните резултати за кмет в Панагюрище за невалидни.

Решението е изпратено в Общинския съвет, който би трябвало да избере краткотрайно изпълняващ длъжността.

Върховен административен съд анулира избора на кмет на Панагюрище
Изборите бяха оспорени от другия претендент за кмет Никола Белишки, който на втория тур загуби от самостоятелния Желязко Гагов с 28 гласа.  И трите правосъдни инстанции видяха груби нарушавания на изборния развой, които не изключват опцията за манипулиране на изборния резултат. 

След окончателното решение на Върховния административен съд, общинската изборна комисия ще осведоми публично ЦИК, след което президентът ще назначи дата за изключителни избори за кмет в Панагюрище. 

Временно изпълняващия длъжността кмет ще бъде определен на постоянната сесия на Общинския съвет в сряда. Предложението на ръководителя на локалния парламент е това да бъде в този момент настоящия зам.- кмет на общината Петър Каменски. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР