Общинската избирателна комисия в Калояново прекрати предсрочно пълномощията на кмета

...
Общинската избирателна комисия в Калояново прекрати предсрочно пълномощията на кмета
Коментари Харесай

ОИК-Калояново острани скандалния кмет Георги Георгиев

Общинската изборна комисия в Калояново приключи предварително пълномощията на кмета Георги Георгиев, който стана скандално прочут откакто полицията го залови да кара дрогиран с кокаин. Това оповестиха от ОИК - Калояново преди броени минути.

В ОИК Калояново бе получено писмо от Централната избирталена комисия с изх. № НС-22-1809/24.05.2021 година, с което комисията се уведомява, че в ЦИК е постъпила тъжба от Красимир Димов по отношение на продължаващото повече от 6 месеца безучастие на ОИК Калояново, по отношение на лицето Георги Георгиев, който в изискванията на несъответственост продължава да извършва длъжността кмет на община Калояново.

Пред съда Георги Георгиев си призна, че е карал под въздействието на опиати и подписа съглашение със съда. Той получи условна присъда отнемане от независимост за осем месеца и санкция в размер на 400 лв..

Както „ Марица “ преди време Общинската изборна комисия трябваше да острани Георгиев след влезнало в действие определение на съда от 12 ноември 2020 година Един глас обаче не доближи да бъдат отнети пълномощията на кмета и той да освободи поста.

В писмо от 24 май ЦИК даде инструкции на Общинската изборна комисия в Калояново да извърши императивната норма на закона и да острани Георги Георгиев от поста. без значение от висящото производството пред Върховния административен съд, където досегашният кмен на Калояново се жалва.

ОИК Калояново одобри, че при взимане на решение по член 42, алинея 4 от ЗМСМА, по отношение на член 42, алинея 1, т. 4 от ЗМСМА следва да се организира поименно, очевидно гласоподаване, оповестиха от комисията. На съвещанието на ОИК Калояново участваха следните членове: Мариана Йозова Бакова, Ангелинка Людвикова Якова, Георги Иванов Клявков, Здравко Георгиев Дошков, Иванка Атанасова Кировска, Надежда Божидарова Атанасова, Никола Неделчев Божилов, Петя Начева Петрова, Снежанка Самуилова Стоева, Таня Иванова Табакова. Председателят на комисията Илиян Дончев Дончев, както и единия заместител ръководител Никола Кръстев Венков не могат да участват на съвещанието, заради отсъствието им от страната, по тази причина съвещанието се управлява от заместител ръководителя Надежда Божидарова Атанасова, се споделя в известие на ОИК-Калояново.

Всички останали членове на ОИК Калояново бяха известени посредством платформата на ОИК и персонално по телефона от зам. - ръководителя. Проведени бяха разискванията от членовете на ОИК.

След разискването, заместител ръководителят на ОИК Калояново сложи на поименно очевидно гласоподаване точката от дневния ред по отношение на оповестяване предварително преустановяване на пълномощията на кмета на община Калояново – Георги Любенов Георгиев.

ОИК Калояново организира гласоподаване, при което „ ЗА “ оповестяване предварително преустановяване на пълномощията на оповестения за определен за кмет на община Калояново Георги Любенов Георгиев, гласоподаваха общо 10 /десет/ члена на ОИК Калояново. Нямаше дали своят вот „ ПРОТИВ “

Настоящото решение не предстои на оборване пред Административен съд Пловдив, съгласно разпоредбите и периодите на Изборния кодекс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР