Преди броени минути Apple представи дългоочакваните нови версии на iPad

...
Преди броени минути Apple представи дългоочакваните нови версии на iPad
Коментари Харесай

Apple представи новите iPad Pro с OLED дисплеи, M4 чипове и по-тънки корпуси

Преди броени минути Apple показа дълго чаканите нови версии на iPad Pro на събитието си Let Loose.

Новите 11-инчови и 13-инчови таблети са с обновен дизайн, най-новите и мощни процесори на Apple – M4 и напълно нови OLED екрани.

Решението на Apple да премине от LCD към OLED предлага доста преимущества. Сега iPad Pro ще предлага доста по-добър контрастност, същински черен цвят и по-добро потапяне при гледане на видеоклипове. Представителите на креативните специалности към този момент няма да се сблъскват с „ казуса с цъфтежа “, когато ярките детайли на картината „ проникват “ в близките тъмни зони на екрана. Освен това и двете версии на iPad Pro ще имат идентични екрани (с изключение на диагонала и резолюцията). Това дефинитивно ще отстрани разликата сред по-малкия и по-големия iPad Pro.

Припомняме, че до момента 12,9-инчовата версия беше оборудвана с Mini LED екран, до момента в който 11-инчовата версия се задоволяваше с нормалния Retina екран.

В новите iPad Pro Apple е употребила двоен OLED панел, който самата компания назовава Tandem OLED. Всъщност това са два панела с органични светодиоди, ситуирани един върху различен. Дисплеят, който самата Apple назовава Ultra Retina XDR обезпечава изключителна бляскавост до 1000 нита за SDR и HDR и 1600 нита оптималната бляскавост за HDR. За първи път Apple предлага за iPad и антирефлексно стъкло с нано-текстура.

Apple е оборудвала iPad Pro и с най-новия си процесор – M4, който е направен по второ потомство 3 nm развой на TSMC.

Apple твърди, че този 10-ядрен процесор е с 50% по-бърз от чипа M2, употребен в предходното потомство на iPad Pro. По отношение на продуктивността в игрите Apple твърди, че M4 може да обезпечи същата продуктивност като M2, като употребява единствено половината от мощността.

12-мегапикселовата предна камера на е преместена в профил на устройствata, с цел да се усъвършенства качеството на видеоразговорите. Задната камера към този момент поддържа ProRes видеозапис и Smart HDR 4. Тя към този момент разполага и с адаптивна TrueTone мълния за по-добро сканиране на документи.

Новият графичен процесор за първи път дава на iPad хардуерно ускорено трасиране на лъчи, като общата продуктивност на рендиране е увеличена четири пъти спрямо M2.

Новият невронен енджин и процесорните ускорители за машинно образование трансформират чипа M4 в „ необикновено мощен ИИ-чип “ съгласно Apple.

OLED панелите са по-тънки и по-леки от LCD панелите, което прави новите таблети по-леки и по-тънки, както и предлага нов дизайн в тях. Дебелината на новия 11-инчов модел е 5,3 мм, а на 13-инчовия – 5,1 мм. Според Apple това са най-тънките артикули, създавани в миналото от нея. В същото време Apple е работила по разсейването на топлината от чипа на новия iPad Pro. Apple твърди, че измененията са подобрили разсейването на топлината с 20 %.

Новият iPad Pro ще се предлага с минимум 256 GB памет, което е два пъти повече от базовия потенциал на неговите прародители. Корпусът на устройствaта е направен от 100% рециклиран алуминий. Те ще се оферират в сребрист (Silver) и галактически черен (Space Black) цвят. Стартовата цена на 11-инчовия модел е 999 $, а на новия 13-инчов модел – 1299 $. Доставките на новите артикули ще стартират на 15 май.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР