Общинската избирателна комисия в Бобошево отказа да прекрати предсрочно правомощията

...
Общинската избирателна комисия в Бобошево отказа да прекрати предсрочно правомощията
Коментари Харесай

ОИК Бобошево не намери конфликт на интереси при кмета Стефан Тачев

Общинската изборна комисия в Бобошево отхвърли да приключи предварително пълномощията на новоизбрания кмет Стефан Тачев. На снощното съвещание четирима от членовете на комисията са дали своят вот " за ", а седем са били " срещу ". Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Административен съд Кюстендил.

Бившият кмет четири мандата на Бобошево Крум Маринов, който загуби със 70 гласа против Тачев на балотажа на 5 ноември м.г., внесе сигнал, че новоизбраният градоначалник не се е отписал от ръководството и присъединяване в 4 компании в законовия едномесечен период след полагането на клетва. 

След изискани документи и информации от Търговския указател и Агенцията по вписванията се оказва, че няма нарушаване, разяснява ръководителят на ОИК Веска Михалчева. " От Търговския указател ни дават информация за три сдружения и едно съдружие. Едното сдружение още 2015 година са настъпили заличаванията, сдружението " Янина градина " към момента си е шеф. Това е туристическо сдружение " Янина градина ", юридическо лице с нестопанска цел, а останалите две - са заличени все още ", разясни тя.

Според мнения в града Тачев има частен бизнес повече от 20 години, главно в сладкарството. Навреме обаче е трансферирал бизнеса си, той има три деца. А с някогашния кмет Маринов, който в този момент е консултант, са в непрекъснати спорове, в цялостна непоносимост един към различен, разясняват в Бобошево.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР