Общинската епизоотична комисия набеляза мерки срещу разпространението на епидемични огнища,

...
Общинската епизоотична комисия набеляза мерки срещу разпространението на епидемични огнища,
Коментари Харесай

Взимат мерки против разпространението на птичи грип

Общинската епизоотична комисия набеляза ограничения против разпространяването на епидемиологични огнища, чиито източник може да станат умрели животни и птичи грип.

В ограниченията се предлага притежателите на едри и дребни преживни животни и пчелни фамилии да осведомят Областна дирекция "Земеделие "- Бургас за случаите на смъртност при животните.

Собствениците на птицевъдни ферми и персонални стопанства в домашни условия не би трябвало да позволяват излизането на птиците отвън дворовете и контакта им с животни от дивата природа.
Стопаните би трябвало да основат условия за разделно развъждане на домашни птици и гъски от други домашни птици, а фуражът, с който изхранват птиците, да се съхранява в закрити пространства.

При отклоняване в здравословното положение или повишена смъртност на отглежданите птици, притежателите им неотложно би трябвало да уведомяват обслужващия обекта ветеринарен доктор и кмета на обитаемото място.

Общинското дружество "Бургаски пазари " е натоварено със задачата да прави инспекции за съществуване на заболели и умрели диви мигриращи или синантропни птици в горските територии, благосъстоятелност на Община Бургас.

За да се избегне основаването на огнища на заболеваемост, се не разрешава провеждането на пазари и изложения за птици на територията на община Бургас.

Кметовете и кметските наместници имат задачата да раздадат на притежателите на птици осведомителни брошури за предварителна защита на птичия грип, предоставени от Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР