Общините вече няма да могат да пренасочват към други дейности

...
Общините вече няма да могат да пренасочват към други дейности
Коментари Харесай

Детски градини и училища запазват преходните остатъци от миналогодишните бюджети

Общините към този момент няма да могат да пренасочват към други действия неусвоените през 2021 година средства от бюджетите на учебните заведения, детските градини и центровете за поддръжка. Сектор " Образование " беше изключен от обсега на постановлението на Министерския съвет, което планува такава опция за преходните останки на второстепенните бюджетни разпоредители към общините.

Въвежда се децентрализация при ръководството на бюджетите на просветителните институции. По този метод шефовете на детските градини и учебните заведения ще бъдат подтиквани да изразходват средствата дейно и икономично. Рискът да изгубят преходните останки би се отразил отрицателно и би ги предиздвикал да изхарчат всички налични средства.

Преходните останки от учебните бюджети от 2021 година, все още са единственият източник за обезпечаване на противоепидемичните ограничения за образуване на присъствено образование.

С тези пари учебните заведения закупуват бързи проби за личния състав, подтикват учителите да организират ежеседмичното проучване на учениците за COVID-19 и да работят в допълнение с изоставащите вследствие на образованието от разстояние в електронна среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР