Общините от региона на Пловдив продължават да подкрепят Фонда за

...
Общините от региона на Пловдив продължават да подкрепят Фонда за
Коментари Харесай

Общини подкрепят Фонда за развитие на летище Пловдив

Общините от района на Пловдив не престават да поддържат Фонда за развиване на летище Пловдив. Общински съвет-Садово гласоподава внасянето на вноската си към Фонда за новата 2024 година. Това се случи по време на съвещание на локалния парламент през днешния ден. Съветниците гласоподаваха единомислещо решението.
,,Община Садово е член на Фонда за развиване на летище Пловдив – Южната врата на България и ние поддържаме аеропорта, тъй като той е гаранцията за развиването на района “, споделиха локалните старейшини.
Очакванията са скоро и другите членове на Фонда да гласоподават внасяне на вноските си, с цел да продължи договарянето на нови авиолинии от атрактивни дестинации до Пловдив.
Във Фонда за развиване на летище Пловдив в този момент членуват 8 общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, и 3 юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.
Планиран е и следва да бъде гласуван в бюджета членският импорт на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря.
Потенциални нови членове на Фонда са общините Перущица, Съединение, Брезово и Кричим.След инициирана среща от регионалния шеф на Пловдив Илия Зюмбилев и запознаване на сътрудниците му от Пазарджик и Смолян, се чака и от другите два района присъединение на общини.
В началото на този месец кметът на Пловдив Костадин Димитров публично беше вписан в комерсиалния указател и по този начин зае мястото си в Управителния съвет на Фонда за развиване на летище Пловдив. В управителния орган са и кметовете на общините Родопи и Чепеларе Павел Михайлов и Боран Хаджиев.
Управителният съвет на Фонда чака тази година да се причислят още общини, с които са водени диалози и напомня на в този момент съществуващите членове да заложат в бюджета си вноските, които дължат за участие за 2024 година. Те са равняват на един лев на гражданин. Сумите се употребяват за тласъци за самолетните компании, с цел да разкрият нови авиолинии. Такава е практиката, по която те работят, с цел да стартират да се извършват полети по нова дестинация.
Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.
През зимния интервал летят по пет чартърни полета на седмица от Анталия до Пловдив и назад. Друга добра вест е възобновяване на постоянната авиолиния Тел Авив-Пловдив, обслужвана от самолетна компания Akria. Изключителен интерес има и към чартърните полети с самолетна компания JET2 от Белфаст до Пловдив.
По проект идват и доста британски туристи с новата постоянна авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като единствено в идната седмица ще бъдат изпълнени 11 полета от и до британската столица.
„ За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават повече спрямо предишния сезон, когато съществуваше само авиолинията от Белфаст ”, съобщи изпълнителният шеф на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
Той напомни, че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании и поддръжка от Фонда за развиване на летище Пловдив.
По този метод общините и членовете на Фонда получават неповторима опция да популяризират своя артикул в уеб страниците на самолетните компании, с които Фонда има съглашение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР