Общините от Пловдивска област имат сериозна проектна готовност за реконструкция

...
Общините от Пловдивска област имат сериозна проектна готовност за реконструкция
Коментари Харесай

18 кмета обсъдиха водещи проекти с областния

Общините от Пловдивска област имат сериозна планова подготвеност за реорганизация и рационализация на ВиК и пътната инфраструктура в обитаемоте им места.

Това стана ясно по време на среща  с регионалния шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев и кметовете на 18-те общини от района. В нея участваха също заместител регионалния шеф Димитър Добрев и основния секретар на администрацията Георги Янев.

Срещата бе отдадена на предпочитаните районни планове, които могат да бъдат финансирани от страната през идващите няколко бюджетни години. За тях ще се търсят също благоприятни условия да бъдат осъществени по европейските стратегии или Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ Още при встъпването ми в служба разгласих, че ще работя в тясна връзка с кметовете и ще подкрепям връзката им с държавното управление и министерствата за реализацията на значимите цели за техните обитаеми места, по тази причина организирахме и тази първа среща “, съобщи първоначално доктор Зюмбилев.

Според информацията, която показаха кметовете, през идващите няколко години общините ще продължат главно да работят по планове за възстановяване на водоснабдяването и благоустрояването на обитаемоте места.

Много от тях са в цялостна планова подготвеност и чакат финансиране. За общините съществена задача остава също почистването и поддържането на речните корита, както и подобряването на пътната инфраструктура. Част от проблемите са свързани с неприятното положение на републиканските пътища и уреди на територията им, само че за тяхното поддържане дава отговор Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ Всеки един от плановете и проблемите, които ни показаха през днешния ден кметовете, са значими за възстановяване на живота на хората и ние с моя екип ще търсим тяхното решение, взаимно със съответните министерства и организации “, увери доктор Зюмбилев.

Като своя персонална идея той пое да спомага за ремонта на Къща музей „ Иван Вазов “ в Сопот.

Проектът на общината включва възобновяване на експозиционната зала, покрива, двора и основаването на интерактивно наличие, което по един нов и съвременен метод да показа творчеството и живота на Патриарха на българската литература.

Сред огромните планове за региона бяха посочени доизграждането на Околовръстното шосе на Пловдив и реализацията на градската железница, която ще свърже регионалния град с околните обитаеми места от общините Асеновград, Куклен, „ Родопи “ и „ Марица “.

Тя ще направи също връзка с крайградските индустриални зони и летище „ Пловдив “. Мащабният план се осъществя от НКЖИ и включва два стадия.

Първият ще започва най-рано в края на 2024 година и планува построяването на вътрешния кръг в и към Пловдив, а другият – външният кръг, който включва индустриалните зони.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР