Общината в партньорство с Тролейбусен транспорт ЕООД подаде проектно предложение

...
Общината в партньорство с Тролейбусен транспорт ЕООД подаде проектно предложение
Коментари Харесай

Хасково иска електрически автобуси за 5 млн. лв.

Общината в партньорство с " Тролейбусен превоз " ЕООД подаде планово предложение „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Хасково посредством доставка и употреба на електрически рейсове за потребностите на публичния превоз ". То е по Оперативна стратегия „ Околна среда " на стойност 5 млн. лв., оповестиха от кметството.
По този метод се подхващат ограничения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух посредством понижаване на излъчванията, шума и вибрациите. Също по този начин ще се усъвършенства качеството на услугите на публичния градски превоз.

Чрез реализирането на плана ще се увеличи привлекателността на публичната услуга, която жителите и посетителите на града да предпочетат пред потреблението на персонален автомобил. С електрифицирането на преносимия състав на градския превоз ще се усъвършенства екологичната конюнктура в централната част на града и ще понижи антропогенното въздействие върху околната среда.
За осъществяването на плана и реализиране на неговите цели се плануват действия като доставката на 5 електробуса, още толкоз постепенно зарядни станции и една бързо зарядна станция за електорбусите. Предвидено е още планиране и създаване на захранващ кабел от ТИС-2 до тролейбусното хранилище за вдишване на токовия товар от зареждане на електробусите. Включено е и правенето на оценка за сходство на капиталовия план, упражняването на строителен контрол и други второстепенни действия.

" Настоящият план ще способства за осъществяването на задачите и ограниченията, заложени в програмата за понижаване на излъчванията и постигане на откритите правила за нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на община Хасково ", разясниха от локалната администрация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР