Общината в Дупница ще преосмисли решението си дали да продължи

...
Общината в Дупница ще преосмисли решението си дали да продължи
Коментари Харесай

Триажният кабинет в Дупница е пред закриване

Общината в Дупница ще премисли решението си дали да продължи работата на Триажния кабинет в града поради спор с РЗИ-Кюстендил, разгласи кметът инж. Методи Чимев. Причината за напрежението е отводът на РЗИ да обезпечава проби за Covid в кабинета.
От началото на седмицата РЗИ-Кюстендил отхвърля, неразбираемо по какви аргументи,  да обезпечава проби в триажния кабинет за жителите на трите общини Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, които са със признаци на Covid. " За да продължи да действа Триажът и да обслужва хората, разпоредих да се купят проби и от понеделник към този момент ги купуваме. Забележете – купуваме безвъзмездни проби. Това е цялостно безумство. Ще бъдем принудени идната седмица да преосмислим метода и изобщо действието на кабинета “, съобщи кметът инж. Чимев.
Триажният кабинет в Дупница беше открит в края на предходната година, като всички разноски по действието му са за сметка на общинския бюджет.
Той работеше до 1 юни, като за тези 7 месеца през кабинета са минали над 10 000 поданици.
С новата вълна кабинетът още веднъж отвори при започване на месец септември, като от 1 септември до днешна дата е обслужил изцяло гратис над 4 000 пациенти, разясняват от администрацията.
Дупничани алармират за проблем с безплатните антигенни проби, каквито от РЗИ не доставят, тъй като нямало лицензирана лаборатория в града. А лечебните заведения отхвърлят да ги одобряват, тъй като тестването е по 10 лв.. Затова множеството дупничани си ги купуват от аптеките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР