Общината проучва колко ще ѝ струва система с камери за

...
Общината проучва колко ще ѝ струва система с камери за
Коментари Харесай

Камери ще следят за нерегламентирано изхвърляне на боклуци във Варна

Общината изследва какъв брой ще ѝ коства система с камери за надзор на нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Това излиза наяве от оповестената процедура за пазарни съвещания на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, научи Moreto.net.

Община Варна възнамерява да разпореди създаване на система за видеонаблюдение, която да следи за замърсявани със смесени битови боклуци.

Предвижда се доставка и монтаж на нужното съоръжение за 17 броя точки за видеонаблюдение тук-там, на които има риск някой да изхвърли отпадъците си отвън разпоредбите. За всяка точка се залагат по три камери. Системата би трябвало да бъде построена по този начин, че да могат да се прибавят и нови точки или да се мести техниката на ново място.

Чрез ефикасното непрекъснато наблюдаване ще се реализира надзор ще се противодейства на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и основаването на противозаконни сметища. Мярката ще помогне за идентифициране и санкциониране на нарушителите.

Избраният реализатор при следващо оповестената социална поръчка ще би трябвало да обезпечи 3 – годишно гаранционно поддържане.

Ценови оферти се събират до 26 юли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР