Общината на лондонския район Кенсингтън и Челси се обърна с

...
Общината на лондонския район Кенсингтън и Челси се обърна с
Коментари Харесай

Разгонват туристи пред къщата от Love Actually - slava.bg

Общината на лондонския регион Кенсингтън и Челси се обърна с молба към туристите в английската столица да престанат да обсаждат розовата къща, станала фамозна около кино лентата „ Наистина обич “, с цел да не безпокоят собственичката й, заяви „ Мейл Онлайн “.

Пред двуетажната къща в квартал „ Нотинг Хил “, където Марк се изяснява в обич на Джулиет (актьорите Андрю Линкълн и Кира Найтли), е непрестанно стълпотворение от почитатели на коледната екранна класика, които влизат даже вътре в дома. Мястото се е трансформирало в наложителна спирка за поклонничество освен за феновете на сантименталната комедия Love Actually, само че и за всички тези, които търсят в Лондон обекти, станали фамозни с помощта на киното – от синята външна врата от „ Нотинг Хил “ до перон 9 и ¾ на гара „ Кингс Крос “ от сагата за Хари Потър.

Собственичката на розовата вила със закръглени балкони на един хвърлей място от пазара „ Портобело “, която държи името й да остане в загадка, я купила, тъй като й изглеждала сладка като бонбониера. Едва откакто се пренесла там, схванала за другата страна на живота в новия си парцел – снимачна площадка за една от най-романтичните подиуми в английското кино от последните години. Онова, което трябвало да е спокойна дребна уличка, затворена за трафика, се оказало заветна цел за тълпи търсачи на забавни местоположения за специфични селфита.

Дамата нямала момент успокоение, изключително през уикендите и преди малко отшумелите зимни празници. Малкото пъти, когато оставяла вратата незаключена, стопанката се озовавала с неканени посетители в стаите. Ето за какво се обърнала за помощ към общината, която от нейно име поискала уредниците на екскурзии и обособените туристи да заобикалят да се задържат пред розовата къща и да оставят на мира обитателката й. Тя пък в това време се пробвала да извлече и нещо позитивно от обстановката: сложила до външната врата кутия за дарения в интерес на бездомните в британската столица.

Източник: Монитор
Снимка: Инстаграм
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР