Община Ямбол започва ремонтни дейности на част от улица Търговска“

...
Община Ямбол започва ремонтни дейности на част от улица Търговска“
Коментари Харесай

Започва ремонт на участък от улица „Търговска“ до училище „Христо Смирненски“ в Ямбол

Община Ямбол стартира ремонтни действия на част от улица „ Търговска “ в Ямбол – от ул. „ Богомил “ и ул. „ Срем “ до  ул. „ Граф Игнатиев “, по посока Основно учебно заведение „ Христо Смирненски “.

Това е част от цялостния ремонт на улица „ Търговска “.

В този сектор улицата е с две платна за придвижване – северно, което е с променлива ширина от 7,50 метра до 12,50 метра, южно – необятно към 6 метра. Налице е междинна разграничителна линия с ширина от 4 метра до 8,50 метра.

Настилката на платната за придвижване е с асфалтово покритие, което не е в положително положение. По асфалта се следят голям брой кръпки, надлъжни и напречни пукнатини, мощно деформиран и неравномерен профил с непостоянни напречни наклони или нулеви. При ремонтите на настилката равнището ѝ е достигнало на 2-4 сантиметра от горния борд на бордюрите, които са бетонови и в доста неприятно положение – разнообразни по вид, изкривени в хоризонтално състояние и неравни във отвесно, изпочупени и с огромни фуги сред тях, запълнени с боклуци.

След ремонта този сектор от улица „ Търговска “ ще бъде с две идентични платна за придвижване по 7 метра. Между тях ще бъде непокътната разграничителната линия.

Кръстовището с улиците „ Богомил “ и „ Срем “ е развито като кръгово кръстовище с дребен кръг. За обезпечаване на опция за прекосяване на товарни коли и по-големи рейсове, в кръга се вгражда линия за застъпване с ширина 2,50 метра. Тя ще е повдигната с 5 сантиметра и настлана с гранитни павета, с цел да се подчертае функционалността ѝ.

Платното за придвижване в кръга е с ширина 8 метра.

Бордюрната крива от улица „ Срем “ към улица „ Търговска “ е завършена с кошова крива в съответствие 2:1:3. Този тип крива обезпечава комфортно завиване на рейсовете от градския превоз при дребния ъгъл на секване на двете улици.

Ремонтните действия са финансирани от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “. Проектът цели да усъвършенства качеството на живот, общественото включване и средата за живеене в град Ямбол посредством благоустрояване на физическата среда в града и превръщането й в устойчива, естетична и безвредна, допринасяща за по-високо качество на живот, улеснение на общественото включване на хората с увреждания и възстановяване на екологичната й съобразност. Проектът ще сътвори предпоставки за ускорение на социално-икономическо развиване и по-високото равнище на вложения в града, както и ще способства за използването на интегриран градски метод при осъществяване на вложенията за развиване на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР