Община Ямбол благодари на всички съпричастни!19 240 лева са събрани

...
Община Ямбол благодари на всички съпричастни!19 240 лева са събрани
Коментари Харесай

Над 19 000 лева са събрани в благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“

Община Ямбол благодари на всички съпричастни!

19 240 лв. са събрани в миналогодишното издание на коледната благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “, проведена в поддръжка на тежко заболели ямболски деца и младежи, нуждаещи се от незабавно оперативно или медикаментозно лекуване, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове. Вече петнадесета поредна година акцията набира средства и още веднъж главната самодейност беше обвързвана с разпространяването с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на възпитаници от ямболските учебни заведения, и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини. Сумата, която беше събрана в предното издание е в размер на 13 000 лева

Община Ямбол изрича най-искрена признателност на всички, които бяха съпричастни и още веднъж поддържаха благородната идея! На дребните ямболски художници, които рисуваха, на жителите и компаниите, които отделиха от персоналните си средства и поддържаха децата на Ямбол!

Картичките бяха отпечатани гратис в тираж 10 000 броя от ямболските печатници „ Мони Цони “, „ Диагал “ и „ Планета “. Дизайнът и обработката също бяха готови безплатно от Арт изложба „ Стойчев “. Тази година цената им беше в размер на 2 лв., а разпространяването се осъществяваше посредством локални търговски обекти, образователни заведения, културни институции и други

Дарения в поддръжка на акцията се одобряват целогодишно по банкова сметка:

BG13 SOMB 9130 84 24420344, Общинска банка АД, ФЦ – Ямбол

SWIFT BIC код: SOMBBGSF, адресат: Община Ямбол. Основание за заплащане: за благотворителната акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “.

Цялата налична сума във фонда за поддръжка на тежкоболни деца към днешна дата е в размер на 56 703 лв..

Приемът на документи за разпределяне на финансова помощ на нуждаещи се от незабавно медикаментозно или оперативно лекуване деца и младежи се прави в отдел „ Хуманитарни действия “ на Община Ямбол. Повече информация може да бъде получена на телефон 046/ 681 405.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР