Община Враца уведомява собствениците на пчелни семейства на територията на

...
Община Враца уведомява собствениците на пчелни семейства на територията на
Коментари Харесай

Третиране на насаждения срещу вредители ще се извърши във Врачанско

Община Враца уведомява притежателите на пчелни фамилии на територията на общината, че ще се организира отнасяне на грах против листна въшка с препарат за растителна отбрана. Акцията се реализира по отношение на постъпило уведомително писмо от компания „ Дъбника Агро” ЕООД за осъществяване на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия. Мероприятията ще се правят от 6 до 8 юни, за времето от 20:00 ч. до 22:00 ч.
Третирането на насажденията ще се извърши с препарат „ Цитрин Макс “, който е с карантинен период 14 дни. Продуктът е включен в Списъка на позволените за предложение на пазара артикули за растителна отбрана, регистрирани торове и подобрители на почвата и/или Регистъра на ветеринарномедицински препарати, като е осъществена селективност съгласно вредителя на земеделска просвета, съгласуван с климатичните особености за интервала, начинa на приложение, както и с оглед запазване на околната среда.
Местностите, които ще се обработят са: „ Серчовец” - на 6 и 7 юни и „ Старата могила”- на 8 юни.
Третирането за посочените дати ще се състои при подобаващи метеорологични условия /без валежи/. Телефон на уредник на осъществяване на третирането – тел. 0889 30 55 21.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР