Община Враца организира среща с гражданите за санирането на жилищни

...
Община Враца организира среща с гражданите за санирането на жилищни
Коментари Харесай

Община Враца кани гражданите на среща за санирането

Община Враца провежда среща с жителите за санирането на жилищни здания. Възможностите за кандидатстване по плана за енергийна успеваемост, нужните условия и крайните периоди са част от тематиките, които ще бъдат дискутирани.
Събитието ще се организира на 30 януари /понеделник/, от 17:30 часа в Градската концертна зала.
В срещата с специалистите могат да се включат всички искащи притежатели на жилища в многофамилни жилищни здания и домоуправители.
Припомняме, че актуалният стадий на процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий I “, обезпечава безвъзмездната финансова помощ в размер на 100% от допустимите разноски. Набирането на планови оферти за осъществяване на вложения ще завърши на 31.05.2023 година
По тази процедура за кандидатстване са възможни всички многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС), в които:
- независимите обекти в постройката са минимум четири и принадлежат на повече от един собственик;
- проектирани са преди 26 април 1999 година
Задължително изискване за кандидатстване по актуалната процедура е Сдружението на притежателите, което ще подава Заявление за присъединяване да има авансово направени обследвания за:
- енергийна успеваемост и годен документ за енергийни характерности на постройка в употреба, направени по реда на член 48 от ЗЕЕ;
- определяне на техническите характерности на постройката, свързани с угаждане на условията по член 169, алинея 1 и алинея 3 от Закон за устройство на територията, архитектурно снимане и Технически паспорт в сходство с условията, избрани в глава трета на Наредба № 5 от 2006 година за техническите паспорти на градежите.
Разходите за правене на проучване за определяне на техническите характерности, свързани с условията по член 169, алинея 1 и алинея 3 от Закон за устройство на територията, за сформиране на механически паспорт и за правене на проучване за енергийна успеваемост и документ за ЕЕ, би трябвало да бъдат направени от Сдруженията. При утвърждение на подаденото планово предложение, направените разноски ще бъдат възобновени на Сдруженията на притежателите на оптималната стойност до 6.28 лева с Данък добавена стойност за 1 кв. м.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР