Община Видин продължава да е в бедствено положение. Причината е

...
Община Видин продължава да е в бедствено положение. Причината е
Коментари Харесай

Видин продължава да бедства

Община Видин продължава да е в бедствено състояние. Причината е изобилният снеговалеж и снегонавявания, както и усложнената пътна конюнктура в региона.

Припомняме, 17 села в региона останаха откъснати за часов е. Ситуацията към този момент е нормализирана.

 Бедствено състояние във Видин Обновена
Бедствено състояние във Видин

Враца е под сняг

Стана ясно и че от през вчерашния ден следобяд помпената станция в града, която обезпечава питейна вода на видинчани и още 22 обитаеми места в общината, е без ток и не работи. По думите на кмета на Видин Огнян Ценко пред БНР електрозахранването на станцията е възобновено .

Тази нощ в региона още веднъж имаше превалявания.

В мощ остава първият стадий от проекта за деяние при високи води на река Дунав . Нивото на реката е най-сериозно точно при Видин - 751 см. Нивото на реката се следи непрекъснато. Въведени са денонощни наряди на напоителни системи, които отводняват наводнените от подпочвени води площи.

Русе:
По данни на Агенцията за изследване и поддържане водните стоежи на Дунав при Русе са 707 см. Само от през вчерашния ден насам река Дунав при Русе е повишила равнището си с 15 см. На този стадий няма заплаха от заливане на кея или на аграрни площи, само че защото е минала прага от 680 см, е оповестена първа степен на подготвеност и реката се следи непрекъснато, съобщи Българска национална телевизия.

В русенско в село Красен река Русенски Лом е заляла няколко двора . Не се чака покачване на реката и заливане на по-големи площи. В региона има спешни екипи, които са в подготвеност да отреагират и при нужда да източват нужните водни количества.

По думите на регионалния шеф на Русе Галин Григоров към сегашния миг няма обитаеми места без ток и вода . В региона няма и пътища, които да не са проходими.

" Всички пътища от републиканската пътна мрежа и второкласните, и третокласните - са почистени. Пътуват и спрените до неотдавна тежкотоварни коли над 12 тона. Има сектори, които обичайно са на преливане. Това е в сектора на село Красен. Има сектори освен при река Русенски Лом, само че и при река Студена, където няколко хиляди декара земя са залети. Всички язовири са под сериозния размер. Изпускат се следено язовирите Баниска и Бойка ", добави Григоров.

Очаква се през идващите дни равнището на Дунав да спадне.

 Няма заплаха Дунав да прелее в България
Няма заплаха Дунав да прелее в България

Нивото на реката се следи през няколко часа

София:
120 снегопочистващи машини са работили в столичните региони през нощта, в този момент се почистват спирките и методите към подлези. Градският превоз се движи по нормалните си направления.
Главните булеварди в столицата са почистени. Читатели на news.bg обаче алармираха, че кварталните улици не са почистени от снега . На места има заледени улици.

Пътна конюнктура в страната:
АПИ оповестяват, че краткотрайно придвижването по път I-4 Ябланица-Севлиево в сектора Боаза-Български Извор се реализира в една лента заради ПТП. Движението в сектора се контролира от " Пътна полиция ".

Временно придвижването по път I-1 (E-79) обход на гр. Видин е лимитирано за всички МПС, заради евакуиране на аварирал ТИР. Обходен маршрут за МПС до 12 т - през град Видин. МПС над 12 т изчакват на място.

Стана ясно и че е възобновено придвижването за всички МПС през " проход Обзорски ".

 Валежите не престават и през днешния ден
Валежите не престават и през днешния ден

Максимални температури сред 0 и 10 градуса


Състояние на автомагистралите:
Автомагистрала " Тр акия ":
Област София - о граничено е придвижването по пътната връзка София-Костенец на пътен възел " Мухово " на Автомагистрала " Тракия " при км 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман заради ремонтни действия.
Обходни направления:
- за направлението София - Костенец през пътен възел " Ихтиман " при км 34+000.
- за направленията Ихтиман - Пловдив и Костенец - Пловдив през пътен възел " Церово " при км 69+167. Движението по Автомагистрала " Тракия " в посоките София - Бургас и назад е без ограничавания. През пътния възел може да се минава идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30.04.2018 година

Автомагистрала " Хемус ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Струма ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Марица ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Черно море ": няма ограничавания.

Автомагистрала " Люлин ":
Област София - придвижването по Автомагистрала " Люлин " в посока София от км 7+100 до км 12+860 е лимитирано за всички МПС заради приключване на кална маса и заплаха от сриване на скална маса на пътното платно при км 9+600. Ограничението е от втори тунел " Люлин " до първи тунел " Мало Бучино ", където придвижването на всички МПС се реализира в двете посоки в платното посока София - Перник.
Алтернативни направления:
- за коли до 12 тона по път I-1 от пътен възел Драгичево - Владая - София и назад.
- единствено за леки коли по път 1801 Перник - Мало Бучино - Суходол и назад. Срок до 04.04.2018 г.;

Движението по Автомагистрала " Люлин " в тунел " Мало Бучино " посока София се реализира в една лента заради активизирало се свлачище в спешната лента след тунела. Ограничена е дейната лента, като придвижването се прави в изпреварващата лента. Срок до 26.03.2018.

 Свикаха спешния щаб в Елхово поради равнището на Тунджа
Свикаха спешния щаб в Елхово поради равнището на Тунджа

Тунджа елементи от Елхово

Състояние проходите в страната:
- " Върбишки " - затворен за всички МПС. Срок: целогодишно;
- " Златишки " - затворен за всички МПС. Срок: целогодишно;
- " Айтоски " - отворен за всички МПС;
- " Обзорски " - отворен за всички МПС;
- " Печинско " - отворен за всички МПС;
- " Ришки " - отворен за всички МПС;
- " Републиката " - отворен за всички МПС;
- " Рожен " - отворен за всички МПС;
- " Предел " - отворен за всички МПС;
- " Превала " - неразрешен за МПС над 12 т ;
- " Троянски " - неразрешен за МПС над 12 т ;
- " Котленски " - неразрешен за МПС над 12 т;
- " Вратник " - неразрешен за МПС над 10 т . Срок: целогодишно;
- " Дюлински " - неразрешен за МПС над 3,5 т . Срок: целогодишно;
- " Пампорово " - неразрешен за МПС над 3,5 т. Срок: целогодишно;
- " Петрохан " - неразрешен за МПС над 12 т ;
- " Твърдишки " - неразрешен за МПС над 10 т. Срок: целогодишно;
- " Шипка " - неразрешено е придвижването на МПС, предопределени за транспорт на товари с механически позволена оптималната маса над 12 т от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с механически позволена оптималната маса над 10 т от категория О4. Срок: целогодишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР